Adkoturk grevinden bir işçi: Haydi Adkoturk emekçileri, Adkoturk’un onurlu ve güçlü kadınları Tek Gıda-İş çatısında toplanalım!

İnsan gibi çalışıp insan gibi yaşamak için haydi Adkoturk emekçileri, Adkoturk’un onurlu ve güçlü kadınları TEK GIDA-İŞ ÇATISINDA TOPLANALIM!

Sevgili Adkoturk ailesi, hangi birlik, beraberlik ve aileden bahsediyorsunuz arkadaşlar? Yan yana çalışıp derdiniz anlatıp, dertlerini dinlediğiniz arkadaşlarımıza yapılan zulme nasıl sessiz kalırsınız? Her şeyden önce sırf sendikaya üye oldular diye bir sürü çalışma arkadaşımız bin bir türlü iftiraya maruz bırakıldı, işlerine son verildi. Bugün onlara yarın size. Elbet bir gün çıkarları size de ters düşecektir. O zaman geç olmayacak mı?

Biz emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Performans dedikleri ücret için 3 gün gelmeyince 26 günü yok sayıyorlar, yazık değil mi? Tam belirli bir maaş ücretimiz bile yok. Kafalarına göre bir ay başka, diğer ay başka ücret alıyoruz. Emeğimizin karşılığını vermiyorlar. Çoğumuzun eşleri, çocukları veya tanıdıkları sendikalı fabrikalarda çalışmakta. Onların sağladığı imkanlarla hayat standartları yüksek. Sendikaya bağlı olmayan arkadaşlarımızın bu şansını elinden neden alıyorsunuz? Biz patrona, işverene karşı değiliz. Sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bir fabrikada üretimin kalbi işçidir. İşverenlerimiz ve onların ekibinde çalışan müdürler ve posta başları sadece kendilerini düşünmektedirler. Burada işçiyi düşünen yok. Kim kime yağ çekerse o gözde eleman. Hakkını arayanlar ise sorunlu eleman ilan edilip baskı altında bırakılıyor. Sendika anayasal bir haktır. Bu hakkımızı kullanmaya engel olup elimizden almaya çalışıyorlar. Düşünün ki kim bilir daha hangi haklarımızı almaya kalkmazlar. Hangi arayanlar hainlik yapmıyorlar, yargıtayın kararıyla kanunlar önünde emeğinin hakkını arıyorlar.

Sendikanın bayrağı altında hep beraber bu yapılan zulme, mobinglere, iftiralara, haksızlıklara, iş içinde bölüm değişikliğine kadar aklınıza ne geliyorsa hepsine bir dur deyip birleşme zamanıdır. Tek Gıda-İş Sendikası her zaman bizim arkamızdadır. Bu yürüdüğümüz yolda bizi asla yalnız bırakmayacaktır. Her türlü hak ve hukuka bağlı kalarak biz emekçilerin yanında yerini alacaktır. Buna inanın ve asıl şimdi birleşme zamanıdır.

İnsan gibi çalışıp insan gibi yaşamak için haydi Adkoturk emekçileri, Adkoturk’un onurlu ve güçlü kadınları TEK GIDA-İŞ ÇATISINDA TOPLANALIM!

Geleceğimize sahip çıkalım!

Vakit bu vakittir!

Saygılarımla

Adkoturk grevinden Nazlı Kanat