DİSK’ten tutuklu işçilere özgürlük eylemi: Asıl suçlu iş cinayetlerine, ödenmeyen maaşlara, tahtakurularına göz yumanlardır!

(08.10.2018) Tutuklanan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve hapishanedeki diğer inşaat işçilerinin özgürlüğü için DİSK bir eylem düzenledi. Eyleme sendika yöneticileri, işyeri temsilcileri ile siyasi parti ve örgütlerin temsilcileri katıldı. Eyleme Devrimci İşçi Partisi de destek verdi. Yürüyüş kolu, Tophane’de bulunan İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Bölge müdürlüğü önüne “inşaat işçisi köle değildir”, “çalışırken ölmek istemiyoruz” sloganlarıyla geldi.

Çalışma Bölge Müdürlüğü önünde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir açıklama yaptı. Özgür Karabulut’un adresinin belli olduğunu ve iki haftadır sendikasında faaliyetlerini sürdürdüğünü, hem gözaltına alınmasının hem de tutuklanmasının hukuksuz olduğunu belirten Çerkezoğlu, Karabulut’un işçilerin insanca çalışma ve yaşam hakkını savunmasının suçu değil görevi olduğunu vurguladı.

Arzu Çerkezoğlu “Asıl suçlu iş cinayetlerine, ödenmeyen maaşlara, tahtakurularına göz yumanlardır” dedi ve Özgür Karabulut’la birlikte tüm tutuklu işçilerin serbest bırakılmasını istedi.

Petrol-İş yönetim kurulu üyesi Mustafa Mesut Tekik daha sonra söz aldı ve direnen Flormar işçilerinin dayanışma mesajını ilettikten sonra sınıf dayanışması çağrısı yaptı. Son olarak Devrimci Yapı-İş sendikası üyesi ve 3. Havalimanında inşaat işçisi olan Cemal Özder söz aldı ve ne olursa olsun asla sendikalarını ve mücadeleyi bırakmayacaklarını söyleyerek tutukluların serbest bırakılması talebini yineledi. Eylem “yaşasın sınıf dayanışması” ve “zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarıyla sona erdi.