Dega Demir Galvaniz işçileri sendikalaşma mücadelelerine kararlılıkla devam ediyor

Dega Demir Galvaniz işçileri sendikalaşma mücadelelerine kararlılıkla devam ediyor

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Dega Demir Galvaniz fabrikasında çalışan işçiler, fabrikadaki kötü çalışma koşullarına, düşük ücretlere, mesai ücretlerinin eksik yatmasına ve mobbinglere artık yeter demek için sendikalaşma mücadelesi veriyor. Dega işçileri bu kölelik koşullarında çalışmayı daha fazla kabul etmeyeceklerini belirtiyor.

Yaklaşık 180 kişinin çalıştığı fabrikada Türk Metal’de örgütlenme mücadelesi verdiği için 11 işçi işten atıldı. Patronun bu hamlesine karşı fabrikada çalışmaya devam eden işçiler, işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve sendikal mücadeleleri için iş bırakarak fabrika bahçesinde beklemeye başladı. Fabrika içerisinde de sendikal yetki için mücadele devam ediyor. Türk Metal’de örgütlü diğer fabrikalardaki işçiler de destek amaçlı direniş alanını ziyarete geliyor. İhracat yapan bu fabrikada, fabrika yönetiminin işçilere “Fabrikanın ekonomik sıkıntıları var” demesi de her fabrikada gördüğümüz yalanlardan. Direnişlerinin 6. gününde ziyaret ettiğimiz Dega işçileri, hak ettiği koşullarda ve ücretlerde çalışmak için bu haklı mücadelelerinde kararlılıkla devam ediyor.

Türkiye’deki işçi ve emekçiler, gitgide daha fazla fabrikada sendikalaşarak bu sömürü koşullarına dur demeye devam ediyor. Dega işçilerinin bu haklı mücadelelerinde, Devrimci İşçi Partisi olarak biz de onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Dega işçilerinin mücadelesi başarıyla sonuçlanacak