Çerkezköy Hakan Plastik işçileri grevde!

Çerkezköy Hakan Plastik işçileri grevde!

Çerkezköy OSB'de bulunan Hakan Plastik'te çalışan, Lastik-İş sendikasında örgütlü yaklaşık 400 işçi 6 ay süren toplu sözleşme görüşmelerinde patronun anlaşma yoluna gitmemesi üzerine 11 Haziran günü greve çıktı.

Hakan Plastik patronu, her şeyin ateş pahası olduğu, hayat pahalılığının her geçen gün arttığı bir dönemde işçilerin 147 lira olan erzak yardımını 200 liraya yükseltme talebini bile kabul etmiyor. Hakan Plastik işçileri ayrıca, toplu sözleşmeye Ramazan kolisi, çocuk yardımı, izin parası, kıdem farkı gibi maddeler eklenmesini talep ediyor. Patronun ise bu maddelerin tümünü reddederek sadece enflasyon oranında zam yapmak istediğini belirten işçiler “bizler orta yolda buluşmak da isteriz ama enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını hepimiz biliyoruz, gerçek enflasyon oranları bizim istediğimiz zammın da çok üzerinde, biz ona rağmen uzlaşmacı bir tavır içindeydik, ama patronun vermek istediği rakamlar ile geçinmemiz mümkün değil" sözleriyle düşüncelerini ifade ediyor.

İşçilerin talepleri söz konusu olduğunda patron pandemi sürecini ve krizi bahane gösteriyor. Ama işçiler fabrikada pandemi var mı yok mu anlamamış durumdalar. Diyorlar ki: "Bizler pandeminin başından beri hiçbir şekilde duruş yapmadık, tam aksine normalde çalıştığımızın çok daha fazlasını çalıştık, pazar günleri bile mesailer yaptık, hastalanan arkadaşlarımızın yerine çalıştık. Bu süreçte normal siparişlerimizin çok üstünde siparişler yetiştirdik, pandemi bahanesini asla kabul etmiyoruz."

Sendika ile anlaşma yoluna gitmeyen patrona karşı işçilerin tavrı net. İstediklerini alana kadar işlerinin başına dönmeyeceklerini, greve devam edeceklerini ifade ediyorlar. Üstelik Hakan Plastik işçisinin grevi kazanınca sadece kendilerinin kazanmayacağını, çevrede bulunan diğer fabrikalara da örnek olacağını ileri sürerek diğer işçiler için de grev çadırında olduklarını söylüyorlar.

Hakan Plastik'te mücadele eden grevci işçiler kararlı duruşlarıyla istediklerini alacaklarından emin. Üretimden gelen güçlerinin ise sonuna kadar farkındalar. Bizler de Devrimci İşçi Partisi olarak Hakan Plastik işçilerinin yanındayız. Yaşasın işçilerin ekmek ve hürriyet mücadelesi!