Tutuklu akademisyenler yalnız değildir!

Türkiye’de AKP’nin savaşına karşı "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzalayan akademisyenler hakkında üniversiteler idari soruşturmalar açmış, birçok akademisyen görevinden uzaklaştırılmıştı. Akademisyenlerden Muzaffer Kaya, Esra Mungan, Kıvanç Ersoy 15 Mart’tan beri tutuklu bulunuyor. Ayrıca Meral Camcı ise yurtdışından döndükten sonra 31 Mart’ta tutuklandı. Akademisyenlerin 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor, gerekçe ise “terör örgütü propagandası yapmak”!

Akademisyenler devletin en üst organı tarafından, Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterilmişti. Ayrıca yaptıkları MİT TIR’ları haberi dolayısıyla Can Dündar ve Erdem Gül de tutuklanmış ve aylar sonra tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti.

İşte bu hukuksuzluklara karşı İstanbul'da Beyazıt Meydanı'nda 21 Nisan çarşamba günü Eğitim-Sen 6 No.lu şube ile Türk Tabipler Birliği (TTB) ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Eğitim-Sen ve TTB’den temsilciler akademisyenlere ve gazetecilere destek mesajlarını iletti. “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atılarak eylem sona erdi. Ayrıca 22 Nisan perşembe günü Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşecek olan iki duruşmaya da çağrı yapıldı.