Sütaş işçisi bir kez daha genel müdürlük önündeydi

Sütaş fabrikasında işçiler sendikada örgütlenme çalışmaları yürüttükleri için işten atılmıştı. İşten atılan işçiler fabrika önünde direnişe geçmiş, patronun baskıları orada da devam etmişti. O günlerde TÜSİAD başkanı olan Sütaş patronu Muharrem Yılmaz, işçilerin eylem alanına tonlarca sıvılaştırılmış tezek dökmüş, insanlıktan çıktığını bu pisliğiyle bir kez daha ortaya koymuştu.

İşçiler bundan bir ay önce İstanbul'da bulunan Sütaş Genel Müdürlüğü'nün önünde bir eylem düzenlemiş, herkesi tüketimden gelen gücünü kullanmaya, Sütaş ürünlerini boykot etmeye çağırmıştı. 

Boykot kararının ardından, patronun baskıları artmış, kolluk kuvvetleri işçilere saldırmış, işçileri darp etmişti. Üstelik patron bu saldırıyı helikopterinden seyretmişti!

Tam 98 gündür direnişte olan işçiler bugün tekrar Sütaş Genel Müdürlüğü önündeydi. Bu kez Mondelez (Kent Gıda) fabrikasında grevde olan işçilerin desteği ile çok daha kalabalık, çok daha kararlı bir şekilde haykırdı! "Söz bitti sıra eylemde!" "Birleşe birleşe kazanacağız!"

Eyleme ayaklarında zincirlerle gelen işçilerin zincirlerini diğer işçiler, bir daha bağlanmamak üzere söküp attı!

Basın açıklamasında işvereni son kez uyardıklarını hatırlatan işçiler bir adım dahi geriye atmayacaklarını, mücadele kararlılıklarını ısrarla vurguladı. Herkesi boykotu devam ettirmeye çağırdı. Artık Sütaş işçisinin mücadelesinin Tekgıda-İş sendikası genel merkezi yönetiminde devam edeceği ve ülkenin her yerine bu mücadelenin yayılacağını söylediler. Fabrikadaki üretim koşullarına gönderme yapan işçiler artık sadece Çalışma Bakanı'nı değil Sağlık Bakanı'nı da göreve çağıracaklarını ve ellerindeki bilgileri tüm halkla paylaşacaklarını söylediler.

Basın açıklamasının ardından işçiler Taksim ve Kadıköy'de boykot çağrı metnini dağıtmaya gitti.