Nekbe’nin 76. yılında soykırıma değil direnişe destek olmak, ardından da İsrail’in Refah’a saldırısını kınamak için alanlardaydık

15 Mayıs 1948 tarihi Siyonistlerin 750.000 Filistinliyi topraklarından sürerek İsrail’in kuruluşunu ilan ettiği günleri temsilen Filistin halkı tarafından Nekbe (felaket) günü olarak anılıyor. Bu felaketin 76. yıldönümünde Devrimci İşçi Partisi ve Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları olarak Filistin dostu kurumlar ve emekçi halkımızla birlikte Nekbe anmasını gerçekleştirdik.

İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin, üsler kapatılsın demek için Eminönü’ndeydik!

15 Mayıs tarihinde Devrimci İşçi Partisi ve Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları’nın de yer aldığı Nekbe Eylem Komitesi’nin çağrısıyla 76 yıl önce başlayıp bugün de süren Siyonist zulmün sona ermesi için Eminönü Postanesi önünde toplanılarak Eminönü Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Aylardır Filistin halkına yönelik katliamları sürdüren Siyonist İsrail’in bu saldırganlığını durdurmak için İsrail ile diplomatik, askeri ve akademik olmak üzere tüm ilişkilerin kalıcı olarak kesilmesi talebini emekçi halkımızla beraber yükselttik. Emperyalistlerin Siyonist İsrail’i korumak için yerleştirdikleri Kürecik radarı ve İncirlik üssünün kapatılması için mücadeleyi büyütme çağrısı Eminönü Meydanı’nda yankılandı. “Nehirden denize özgür Filistin!” ve “Yıkılsın Siyonist İsrail devleti!” sloganlarının öne çıktığı eylem, son dönemin önemli eylemlerinden biriydi ve Filistin halkının sesini duyurmakta, istibdad rejimini teşhir etmekte başarılı oldu.

İsrail’in Refaha saldırılarına karşı direnen Filistin halkının yanındayız!

Siyonist İsrail’in sürdürdüğü soykırımdan kaçmak için 1 milyonun üzerinde Filistinlinin sığındığı Refah’a bir saldırı başlatan Siyonistler, 27 Mayıs gecesi Filistinlilerin kaldığı çadır kampını bombalayarak 40’tan fazla Filistinlinin yanarak ölümüne sebep oldu. Emperyalist güçler her ne kadar Refah’a yönelik saldırısında İsrail’e itiraz ediyor görünseler de, Birleşmiş Milletler ve ABD’nin sözde güvenli bölge ilan ettiği bir alanda Siyonist terörün sivilleri katletmesine izin verdiler.

İsrail’in bu alçak saldırısını protesto etmek için katliamın ertesi gününde Devrimci İşçi Partisi ve Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları, Taksim Tünel Meydanı’nda Filistin dostu kurumlarla birlikte bir eylem gerçekleştirdi. Katliamcı Siyonistleri koruyan İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması, İsrail ordusunu besleyen Azerbaycan petrolünün Türkiye üzerinden İsrail’e taşınmasının durdurulması talepleri hep birlikte yükseltildi. İstibdad rejiminin İsrail ile türlü oyunlarla ticareti sürdürüp İsrail ile tüm ilişkileri kalıcı olarak kesmeyerek soykırıma ortak olduğu bir kez daha vurgulandı.

Ankara’da “Filistin’de Katliam var! Katliamı durdurun! ” ve Eskişehir’de “Refah katliamına karşı Filistin Halkının yanındayız!” şiarlarıyla, KESK şubeler platformlarının çağrısıyla gerçekleşen eylemlerde Siyonist soykırımı lanetledik!

DİP ve Filistin Dostları, Filistin davasına bu topraklardan tutarlı ve güçlü bir desteğin hep beraber örülmesinde elinden geleni yapmaya devam edecek.

Bu yazı Gerçek gazetesinin Haziran 2024 tarihli 177. sayısında yayınlanmıştır.