Nakba'nın yıl dönümünde eylem

15 Mayıs 2015 Siyonist İsrail devletinin Filistin’i işgal ederek, bir milyona yakın Filistinliyi yurdundan kopartarak kuruluşunu ilan ettiği günün 67. yıldönümü. Filistinliler bugüne Nakba, yani büyük felaket diyorlar. Nakba’nın yıldönümü vesilesiyle Türkiye’deki Filistin diasporası Levent’teki İsrail konsolosluğunun önünde bir eylem gerçekleştirdi. Devrimci İşçi Partisi de Filistin Diasporasının taleplerinin karşılanması ve Siyonist işgalin son bulması için eylemdeydi.
 
"Filistin’e özgürlük İsrail’e boykot, Birruh biddem nefdike ya Falastin (kanımızla canımızla seniniz Filistin), elçi defolsun ilişkiler kesilsin" sloganlarının atıldığı eylemde çevik kuvvet Siyonist İsrail’in konsolosluğunu korumak için eylemin karşısında yer aldı. 
 
Eylemde Arapça ve Türkçe olmak üzere iki dilde okunan basın açıklamasının Türkçe versiyonunu sizlerle paylaşıyoruz. 
 
“67.Nakba yıldönümünde
 
İsrail, tam 67 yıl önce bugün, tarih boyunca yaşanan en büyük etnik temizlik ve tehcir suçlarından birini işleyerek Siyonist devleti kurduğunu ilan etmişti. Nakba yani büyük felaket olarak anılan bu hadisede bir milyona yakın Filistinli evlerinden silah gücüyle çıkarılmış, çok sayıda köy imha edilmişti. Bu kara günle birlikte, mirasından koparılmaya çalışılan Filistin halkının mücadelesi başlamıştı. Bugün dünyanın çeşitli bölgelerine yayılmış mülteci kamplarında yaşam mücadelesini sürdüren Filistin halkı bölünmez Filistin topraklarına dönüş hakkını yükseltiyor. Nakba’nın 67. Yıldönümünde kendi topraklarında direnen Filistin halkı. Kimsenin hesap sormadığı İsrail işgal güçleri tarafından her türlü zulme ve insan hakları ihlallerine maruz bırakılıyorlar. 
 
Ecdanının sahibi olduğu topraklardan çıkartılmış Filistin diasporası olarak, bugün dünyanın her tarafından, üçüncü ve dördüncü kuşak olarak, İsrail’in Siyonist siyasetlerine karşı tek bir safta duruyoruz. Dönüş hakkımızı, kendi topraklarımızda yaşam hakkımızı, topraklarımızda bize ait olan mirası koruma hakkımızı, Filistin’in tüm topraklarının üzerindeki işgali kaldırma hakkımızı ve özgür değerlerine sahip toplumu kurma hakkımızı savunmak için aynı safta mücadele edeceğiz. Birlikte, tek safta yürüttüğümüz bu mücadeleyle tüm engelleri aşacağımıza inanıyoruz. 
 
Bu haklı mücadelemizin, kanını bu topraklar için feda eden şehitlerin, özgürlüğünü toprağının özgürlüğüne armağan eden esirlerin, eve dönüş hayaliyle yaşayan anne-babalarımızın, nenelerimizin ve dedelerimizin hayalini gerçekleştireceğine inanıyoruz. 
 
Nakba’nın 67. Yıldönümünde bir kere daha vurgulamak istediğimiz birkaç husus var
-Kendi toprağımıza geri dönüş hakkına kavuşarak toplumumuzun inşası için özgürlüğe kavuşmadan Filistin sorunu çözülmeyecek ve mücadelemiz devam edecektir. 
-Beraber yaşama ilkesine aykırı olan Siyonist işgal devletinin ortadan kalkması Filistin sorunu çözülmesi için bir koşuldur. BU koşul gerçekleştiğinde eşit yaşam ilkesinin yerleşmesi için mücadele sürecektir. 
-Filistin sorununun çözülmesi için gerekli iki koşulunun sağlanması için tek araç, Siyonist devlet ve Uluslararası Siyonist Harekete karşı tüm alanlar ve düzeylerde mücadeleyi sürdürmektedir. 
Bugün İsrail’in konsolosluğunun önünde, Türkiyeli dostlarımızın Filistin halkıyla dayanışma duygularına güvenerek, bir değişim yaratmayı umuyoruz. İsrail’in İstanbul’daki konsolosluğunun ve Türkiye’nin başka yerlerindeki diplomatik temsilciliklerinin hala açık olduğunu, Filistin halkıyla dayanışmanın en samimi ve etkili şeklinin İsrail Siyonist devletiyle olan tüm ilişkilerin kesilmesinden geçtiği gerçeğinden hareket ederek, bu konsolosluğun kapatılması ve İsrail’in boykot edilmesi gerektiğini Türkiyeli dostlarımıza hatırlatıyoruz. Bu vesileyle, Nakba’nın, Büyük Felaket’in yıldönümünde, bir kere daha Türkiye devletinin İsrail ile tüm siyasi, askeri, diplomatik, kültürel ve istihbarat ilişkilerini kesmesi gerektiğini vurguluyoruz. 
Tüm dünyaya yayılmak zorunda kalan Filistinlilerin, gerek siyasi gerekse eğitim çalışmaları veya ziyaret amacıyla seyahat özgürlüğü hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin Filistinlilere uygulamayı sürdürdüğü zor vize işlemlerinin kaldırılmasını talep ediyoruz. İsrail pasaportuna sahip olanlar Türkiye sınırlarından vizesiz geçerken Filistinlilerin karmaşık vize işlemleriyle uğraşmak zorunda olmasının, Türkiye’nin Filistin ve İsrail’e yönelik söylemleriyle çeliştiğini görüyor ve bu durumu protesto ediyoruz. Son olarak, Filistin tüm meşru haklarını elde edene ve İsrail Siyonist işgalini sonlandırana kadar mücadele edeceğimize ilişkin sözümüzü yineliyoruz. Bu mücadeleyi aynı zamanda toplumumuzun tarihsel hakkına ve şehitlerimizin onurlu kanlarına vefa olarak görüyoruz. 
 
Yaşasın özgür Filistin mücadelemiz 
Nehirden denize Filistin özgür olacak 
 
Türkiye’deki Filistin Diasporası 
 
15 Mayıs 2015 – İstanbul”