Metal İşçisinin Sesi Çorlu’da fabrikalarda yankılanıyor

Metal İşçisinin Sesi bültenlerini Çorlu’da fabrika servislerinde işçi ve emekçilerle buluşturduk. Bültenimiz, MESS sözleşmelerinde ne kazanım elde edildiyse metal işçisinin mücadelesiyle elde edildiğini vurguluyor ve sendikalı, sendikasız ve tüm sektörlerden işçileri sendikalara üye olmaya, sahip çıkmaya çağırıyordu.

Ayrıca Çorlu’da Sistem Alüminyum fabrikasında yaşananlar da bültenimizin gündemindeydi. Bu fabrikada Türk Metal’in örgütlenme çalışmasının ortaya çıkmasının ardından çok sayıda işçi işten çıkarılmıştı. Fabrika içinde işçilere yönelik yoğun bir sendika karşıtı propaganda da işten çıkarmalara eşlik etmekteydi. Bültenimiz, işçilerin muhatap olduğu sorular ve sorunlar karşısında hem hukuki hem de sendikal bilgiler içermekteydi. Bu içerik tüm Çorlu işçileri için son derece önemli ve güncel olduğu için büyük bir ilgi gördü. Zira Sistem Alüminyum’da işçilerin karşı karşıya kaldığı sorunlar başka fabrikalardan çok da farklı değil.

İşçilerin sendikalaşma hakkını tanımayan, Anayasa ve yasalara aykırı şekilde davranan patronların karşısında olmaya işçileri bilgilendirmeye devam edeceğiz. İnsanca bir çalışma ve yaşam koşullarına ulaşmak için işçilerin verdiği mücadelede, sendikalara üye olmak, sahip çıkmak ve denetlemek temel çağrımız ve yöntemimiz olmaya devam edecek. Patronlara işçilerin onların kölesi olmadığını, fabrikalarda hak, hukuk tanımadan istedikleri gibi at oynatamayacaklarını göstermeye devam edeceğiz.