Kocaeli'de Dayanışma Akademisi etkinliği

Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen 19 akademisyen ile dayanışmak için Kocaeli Yüksek Öğretim Derneği'nde Dayanışma Akademisi etkinliği düzenlendi. ''Geri döneceğiz, öğrencileri ve bu kenti terk etmiyoruz'' sloganıyla düzenlenen etkinlik saat 13.00’de başladı. Etkinliğe  Eğitim-Sen ve SES'in yanı sıra DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel ile çok sayıda kurum temsilcisi ve akademisyen de katıldı.

Açılış konuşmasını Kocaeli Dayanışma Akademisi üyelerinden Gül Köksal ve Adem Yeşilyurt yaptı. Açılış konuşmasından sonra ilk dersi İzettin Önder gerçekleştirdi. İlk dersten sonra etkinliğe, sendikalar ve meslek örgütlerinin dayanışma konuşmaları ile devam edildi. Dayanışma konuşmalarından sonra kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Kısa filmde hocaların odalarını boşalttığında yaptıkları konuşmalar yer aldı. İhraç edilen hocaların imza kampanyası, üniversitede yaşanan baskılar ve baskılara karşı gerçekleşen mücadeleyi konu eden filmden sonra konuşmalar yapıldı. Etkinliğe Mersin ve Eskişehir ile diğer şehirlerden gelen akademisyenler kendi üniversitelerinde yaşadıklarını, Türkiye'de akademiye, işçi sınıfına, Kürt halkına yapılan baskıları anlattılar. Ayrıca etkinliğe Selanik Aristotales Üniversitesi'nden, Fransa ve ABD'den akademisyenler konuşmalarıyla destek verdi.

Forum'da bir çok siyasi parti temsilcisi, öğrenci ve emekçi söz aldı. Söz alan katılımcılar mücadele vurgusu yaptılar. Forumda DİP’li Öğrenciler adına söz alan bir yoldaşımız, ezilen Kürt halkına destek verdiği, Dilovası halkı ile dayanma içinde olduğu, cam işçilerinin sesi olduğu ve fiili metal grevinde işçilerin yanında oldukları için hocaların hedef gösterilip ihraç edildiğini belirtti. Son olarak hocalarımızın geri geleceğine, üniversitelerden para, satır ve copun kovulacağını ve üniversite A.Ş'ye geçit verilmeyeceğini dile getirdi.