Kocaeli'de 1 Mayıs öncesi film gösterimi

22 Nisan günü Pazar günü, Kocaeli'de Devrimci İşçi Partisi tarafından film gösterimi gerçekleştirildi.
 
Gösterimi yapılan film "I, Daniel Blake", 2016 yılında Ken Loach tarafından yönetildi. Altın Palmiye En İyi Film ödülünü alan film 59 yaşında marangoz Daniel Blake'in, doktorların tavsiyesiyle işe ara vermesinin ardından yaşadığı zorlu süreci ele alır. Devlet bürokrasisi ve sigorta şirketleriyle mücadele vermek zorunda kalan Blake, bu süreçte kendine yol arkadaşları bulur ve aynı sorunlara birlikte göğüs gererek ayakta kalmaya çalışırlar. Sosyal devlet anlayışını derinden sorgulayan  film, İngiltere'nin ana akım sinemada gösterilmeyen yoksul insanlarını ve işçi sınıfını mercek altına alır. 
 
Filmin ardından 1 Mayıs'ı konu alan ve Devrimci İşçi Partisi'nin yakın dönemde yaptığı eylemlerden görüntülerin de yer aldığı kısa bir video ile katılımcılara 1 Mayıs çağrısı yapıldı.
 
Tartışma bölümünde ise filmde ele alınan konular genelleştirilerek işçi sınıfı gündemi, Türkiye'deki sağlık sektörü, kapitalist devletin işçi sınıfıyla çatışmaları ve bürokrasinin nasıl sorunlara yol açtığı tartışıldı. Bunun dışında 1 Mayıs'ın önemine, yaklaşan dünya sorunlarına ve ülkenin gündemine karşın örgütlenmenin önemine vurgu yapılarak, etkinliğe son verildi.