İstanbul'da 1 Mayıs çalışmaları hızlanıyor!

İstanbul'da 1 Mayıs çalışmaları ivme kazanıyor. DİP'liler, afiş, bildiri ve semt toplantılarıyla 1 Mayıs'a hazırlanıyor. Hafta boyunca Kadıköy, Uzunçayır, Bakırköy ve Tuzla'da bildiri ve ajitasyonlarla kitleler, 1 Mayıs'a çağrıldı. Konuşmalarda sık sık taşeronun yasaklanması ve işçi katillerinden hesap sorulması çağrısı yapıldı.

1 Mayıs çalışmalarında Gerçek Gazetesi'nin "Haydi 1 Mayıs'a" başlıklı yeni sayısı da emekçilere ulaştırıldı. Ajitasyonlarda, işçi sınfının ağır bir saldırı altında olduğu, patronların ve AKP'nin kıdem tazminatına yeniden göz diktikleri ifade edildi. Patronların siyasal temsilcisi olan AKP'yi yani MESS hükümetini yıkmak bu düzenden kurtulmak için 1 Mayıs'ta işçilerin, emekçilerin mücadeleye atılması gerektiği vurgulandı.

Kadıköy Rıhtım'da 1 Mayıs masası açıldı. Çarşı ve Rıhtım ile otobüslerin geçiş güzergahlarına afişler asıldı. Duraklara ise Gerçek Gazetesi'nin eki Öncü İşçi bülteninin yeni sayısı asıldı. Mesai çıkışı, Uzunçayır metrobüs duraklarında ve Kartal metrosunda da 1 Mayıs bildirileri dağıtıldı.
 
Bakırköy'de Özgürlük meydanı girişinde 1 Mayıs masası açıldı ve bildirilerimiz dağıtıldı. Ajitasyonlarla 1 Mayıs'a çağrı yapılırken direnen Bakırköy Belediyes BYUAŞ işçilerinin mücadelesine destek olunması gerektiği vurgulandı. İncirli Caddesi boyunca ve Özgürlük Meydanı etrafına yaygın afişleme yapıldı. Ayrıca DİP'li Öğrenciler, direnişçilere destek veren yazılamalar yaptı.
 
Tuzla'da İçmeler Köprüsü etrafında sabahın ilk saatlerinden itibaren bildiri ve afiş çalışması yapıldı. Tersane işçileri, 1 Mayıs'ta taşeron köleliğine karşı örgütlü mücadeleye çağrıldı. Ayrıca birçok tersane işçisiyle DİP'in seçimlerde tavrı ve neden HDP'ye oy çağrısında bulunduğu üzerine konuşuldu.
 
Masa çalışmaları ve bildiri dağıtımlarında 19 Nisan Pazar günü, DİP Okmeydanı bürosunda yapılacak 1 Mayıs kahvaltısında işçiler ve emekçiler davet edildi.