İşçinin Sesi Manisa “Cumhurpatronluğu sistemine, kardeş kavgasına Hayır” paneli düzenledi

İşçinin Sesi Manisa 2 Nisan Pazar günü Eğitim Sen Manisa bürosunda “Cumhurpatronluğu sistemine, kardeş kavgasına Hayır” konulu bir panel gerçekleştirdi.

İşçinin Sesi Manisa’nın gerçekleştirdiği panelde bir metal işçisi 16 Nisan’da yapılacak referandumun işçiler için ne ifade ettiğini anlattı. Metal işçisi konuşmasında, oylanacak olan “cumhurpatronluğu” referandumunun işçilerin kazanılmış haklarını ellerinden alınması anlamına geleceğini söyledi. İşçilerin kazanılmış haklarını korumak için referandumda “Hayır” oyu kullanması gerektiği panelde belirtildi. Panelde konuşmacı olan metal işçisi referandumda “Hayır” oyu vermenin ve diğer işçileri de “Hayır” oyu vermek için fabrikalarda ikna etmenin önemli olduğunu, ancak işçilerin kendi hakları için olan mücadelenin sadece referandumla sınırlandırılmaması, mücadelenin referandumdan sonrada devam etmesi gerektiğini belirtti. Konuşmanın devamında referandumdan sonra önemli bir mücadele sınavı olacak 1 Mayıs’ın da bu nedenle işçiler açısından önemli olduğunu söyledi.

Panelist olan metal işçisinin konuşmasının ardından panel salonda bulunan farklı sektörden işçilerin aldıkları sözler, paylaşımlar ve sorular ile sona erdi.