İkitelli’de ekmek ve hürriyet için 1 Mayıs’a çağrı toplantısı

İkitelli 1 Mayıs çağrısı

İstanbul’da Devrimci İşçi Partisi, işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara çağırmaya devam ediyor. İkitelli’de 14 Nisan Pazar günü “Ayrı gayrı yok, Birleşik İşçi Cephesi var! Ekmek ve hürriyet için 1 Mayıs’ta alanlara” şiarıyla gerçekleştirilen 1 Mayıs toplantısı Eğitim-Sen 7 No’lu şubede saat 11:00’de başladı. Hep beraber yapılan kahvaltı ve sohbetlerin ardından toplantıya geçildi.

Sunumu Devrimci İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Dölek yaptı. 31 Mart’ta yapılan yerel seçim sonuçlarını kısaca değerlendirdi, seçimlere ekonomik krizin damga vurduğunu anlattı. Seçim günü saat 17:00’de sandıklar kapanır kapanmaz TÜAD’ın bir muhtıra yayınlayarak, sonuç ne olursa olsun önümüzdeki seçimsiz dönemde ekonomi alanındaki yapısal reformların derhal başlanmasını istediğini hatırlattı. Bunun, sonuç ne olursa olsun kazananın patronlar olacağı anlamına geldiğini belirtti. Erdoğan ve Bahçeli’in ve hatta Kılıçdaroğlu’nun da seçim sonrası aynı açıklamaları yaptığını, bu açıklamaların iktidarıyla, muhalefetiyle patron partilerinin patronlara hizmette mutabakat halinde olduklarını gösterdiğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Berat Albayrak’ın sunduğu Yeni Ekonomi Programı ayrıntılı şekilde değerlendiren Dölek, söylenenlerin tercümesinin işçi ve emekçiler için daha az harcama, daha çok vergi ve kıdem tazminatı başta olmak üzere kazanımlarımızın gaspı olduğunu belirtti. Bu programın işçi ve emekçilere daha fazla yoksulluk; patronlara ise vergi indirimi, yağmalanacak daha çok kaynak ve ucuz iş gücü vadettiğini söyledi.

Burjuva partilerin seçimler söz konusu olduğunda kavga halinde olduğunu ancak sonrasında emekçilere yönelik saldırılarına topyekun devam ettiğini, düşmanı da kendimizi de iyi tanımamız gerektiğini, bu sebeple işçi sınıfının da hangi partiye oy vermiş olursa olsun bir araya gelerek mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Sınıfın mücadele yönteminin işgal, grev, direniş olduğunu belirtti. 1 Mayıs alanlarında, sandık başındaki tek oyluk gücümüzün aksine sınıf mücadelesinde bir araya geldiğimizde çok daha güçlü olacağımızı belirten yoldaşımız herkesi 1 Mayıs'ta DİP kortejine davet etti.

Yapılan sunumun ardından soru ve katkı bölümüne geçildi. Söz alanlar tüm emekçilerin sadece kendisini değil ailesini, iş arkadaşlarını, yakın çevresini de 1 Mayıs’a getirtmek için çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Yapılan katkıların ardından toplantı 1 Mayıs’ta DİP saflarında buluşma çağrısıyla sona erdi.