Greif işçisi, direnişin simgesi!

Taşeron çalışmaya son verilmesi ve insanca yaşam talepleri doğrultusunda Hadımköy'deki fabrikalarını işgal eden, örgütlenen işçilerin patronları  nasıl fabrikalardan köşe bucak kaçar hale getireceğini gösteren Greif işçileri, 27 Şubat Perşembe günü İstinye Park'ın önünden Amerikan Konsolosluğu'na yürüyüş gerçekleştirdi. Direnişini fabrikada büyütüp sokağa taşıyan işçiler, bize çözümün ve direnişin sokaklarda olduğunu bir kez daha gösterdi.

12:30'da yürüyüşe başlayan işçiler, yürüyüş boyunca "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Taşeron kölesi olmayacağız", "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Ücretli köle olmayacağız", "Zafer direnen işçilerin olacak" gibi sloganlar attı. Yürüyüşünü Amerikan Konsolosluğu'nun önünde sonlandıran Greif işçileri, basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında onurlu direnişlerinin 18. gününe geldiklerini ifade eden işçiler, haklarına sahip çıkıp Toplu İş Sözleşmesi konusunda uzlaşmacı bir tavır izlemeyen patrona ve taşeronlaştırmaya karşı örgütlendiklerini, örgütlenirken ve fabrika işgali sonrası Greif Türkiye Yönetimi tarafından çok defa tehdit edildiklerini (kapı önüne konulma, fabrikanın kapatılması, taşınması gibi), çoğu kez silahlı taşeron patronları tarafından sindirilmeye çalışıldıklarını, anayasal hakları olan sendikalaşmanın patronlar tarafından engellendiğini; ancak saldırıların örgütlülükleri sayesinde etkisiz kaldığını söyledi. "Süreci sonlandırmak için talepleri kabul edin" diyen işçiler, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade edip "Zafere ulaşacağız. Yaşasın sınıf mücadelesi! Yaşasın sınıf dayanışması!" diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.