Eğitim-Sen YÖK önünde “K(eyfi) H(ukuksuz) K(ıyım)lar“a karşı eylem gerçekleştirdi

KHK’lar ile pek çok mücadeleci kamu emekçisi ihraç listelerine eklenmiş, ÖYP’li asistanların iş güvencesi gasp edilmiş, binlerce Eğitim-Sen üyesi açığa alınmıştı. Bunun karşısında üniversite emekçileri “K(eyfi) H(ukuksuz) K(ıyım)’lar gitsin biz kalıyoruz!” diyerek 22 Eylül Perşembe günü saat 13:00’de Ankara’da YÖK binası önünde eylem gerçekleştirdi. Eyleme işinden atılmış akademisyenlere sahip çıkmak, ÖYP düzenlemesiyle hayatları alt üst edilenlerin sesini duyurmak ve herkes için iş güvencesi talep etmek için Türkiye’nin farklı illerinden eğitim emekçileri katıldı.

Eğitim emekçilerinin toplu hâlde ellerinde döviz, pankart ve bayraklarla YÖK binasına doğru yürüyüşe geçmeleriyle eylem başladı. Yürüyüş sırasında pankart ve dövizlerin indirilmesini ayrıca slogan atılmamasını isteyen polis eğitim emekçilerine engel olamadı.

YÖK binası önünde toplanılmasıyla birlikte sloganlar eşliğinde basın açıklaması okunmaya başlandı. Basın açıklamasını KHK kapsamında ihraç edilen Ankara Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Yöneticisi Aysun Gezen okudu.  Basın açıklamasında emekçiler AKP’nin darbeyle alakası olmayan ancak kendine muhalif olan herkesi susturmanın derdine düştüğünü söyledi. Eğitimin AKP’nin ideolojisi doğrultusunda yeniden düzenlenerek en kapsamlı saldırıya maruz kalan alan olduğunu belirtti. ÖYP’li araştırma görevlilerinin KHK ile bir gecede 50/d statüsüne geçirilip hukuksuzca iş güvencelerinin yok edildiğini vurguladı. Basın açıklaması emekçilerin mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini söylemeleri ile sona erdi. Eylem Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticisi, SES Eşbaşkanı, KESK Merkez Yönetim Kurulu üyesi, milletvekilleri ve Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen Barış İçin Akademisyenler imzacısı Hakan Koç’un konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmaların ardından eylem halaylar ve “KHK’lar gitsin biz buradayız!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganlarıyla sona erdi.