Dora ve Hyatt işçileri: Turizm işçisi köle değildir

Tüm Emek Sen'de örgütlü Dora Otel ve Grand Hyatt işçileri, bugün iki eylemi birleştirip, iki otel önünde de eylem yaptılar. Sabah 09.30'da Talimhane oteller bölgesinde buluşan işten atılan Dora ve Grand Hyatt işçileri ile destekçi kurumlar ve sınıf dostları Talimhane bölgesinde yürüyüşe başladılar.

"İşimizi geri istiyoruz" ve "Taşeron yasaklansın" pankartları arkasında yürüyüşe geçen kitle sık sık "Dora/Grand Hyatt işçisi yalnız değildir, taşeron çalışma yasaklansın, yaşasın örgütlü mücadelemiz, direne direne kazanacağız, zafer direnen emekçinin olacak" sloganları attı. Otellerin önünden geçerken apartmanlardan ve çevreden alkışlarla destekler geldi. Ajitasyonlarda, turizm-otel işçilerine dayatılan güvencesiz çalışma koşullarına, kölelik zincirlerine karşı örgütlenme çağrısı yapıldı. 

Talimhane'de Grand Hyatt Otel önüne giderken, Divan Turizm işçilerinin mücadelesi de "Divan işçisi yalnız değildir" sloganlarıyla selamlandı. Grand Hyatt Otel önünde basın açıklaması okundu. Açıklamada, Grand Hyatt Otel yönetiminin, Doğuş Holding'in işten çıkarılan işçilerin sorumluluğunu üzerinden atamayacağı, muhatabın asıl işveren Doğuş Holding olduğu vurgulandı.

Grand Hyatt önünde destek veren kurumlar birer konuşma yaptılar. DİP temsilcisi, ülkenin en zenginlerinden olan Ferit Şahenk'in otelinin önünde bu kadar güçlü bir eylem yapılmasının altını çizdi ve işçilerin birlikte mücadelesiyle zafere ulaşılacağını söyledi. Ardından işten atılan taşeron OdeaBank işçisi Volkan Kahyalar söz aldı. OdeaBank işçisi işten atılmasının çürüyen ve kokan taşeron düzeni olduğunu söyledi. 

Açıklamalardan sonra Grand Hyatt Otel'den Dora Otel önüne kadar bir yürüyüş daha düzenlendi. Dora Otel'de yapılan açıklamalardan sonra eylem sona erdi.