Devrimci İşçi Partisi Gebze temsilciliği açıldı!

Devrimci İşçi Partisi, Kocaeli'nin sanayi kenti Gebze'de temsilcilik bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa başta metal sektörü olmak üzere çeşitli havzalardan işçiler, emekçiler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, geçtiğimiz senelerde hayatını kaybeden yoldaşlarımız Atlen Yıldırım ve Sevda Alyakut başta olmak üzere devrim ve sosyalizm yolunda yitirdiğimiz tüm devrimci ve işçiler adına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Gebze temsilciliği adına açılış konuşmasını yapan yoldaşımız; Gebze bölgesinde işçilerin payına işsizlik, çalışırken iş cinayetlerinde ölmek ve yoksulluk düştüğünü belirterek partinin işçi sınıfının bu sorunlarına çözüm bulmayı hedeflediğini söyledi. Bu büronun, uzun bir sınıf çalışmasının sonucu olarak açıldığını, bundan sonra da birçok faaliyetin, örgütlenmenin ve eğitimin bu büro vesilesiyle gerçekleşeceğine vurgu yaptı. Devrimci İşçi Partisi'nin 3.kongresinde aldığı stratejik mevzilenme kararının sonucu olarak metal sektörü başta olmak üzere stratejik sektörlere yönelişinin altı tekrardan çizdi.

Organize sanayi bölgesinde metal fabrikasında çalışan bir yoldaşımız, kriz nedeniyle zarar gösteren, iş yerini kapatan ve işçi çıkartan fabrikaların işçi denetiminde tazminatsız, bedelsiz kamulaştırılması için mücadele etmek gerektiğini söyledi. Patronların her fırsatta yalan söylediğini, işçilerin bütün defterleri açın, siz yönetemiyorsanız biz yönetiriz demesi gerektiğini ekledi.

Başka bir metal fabrikasından yoldaşımız ise fabrikasında yaşanan bir mücadelede partiyi tanıdığını, partinin hep yanlarında olduğunu, bu büronun yeni mücadelelere ve örgütlenmelere vesile olacağını söyledi. Büromuzun işçi sınıfının kalbi Gebze'de önemli bir merkez olacağını, tüm işçilerin örgütlenme mücadelesine katkı sağlayacağını belirtti.

Kapanış konuşmasını DİP genel başkanı Sungur Savran yaptı. Savran, partinin Gebze ve Kocaeli'de örgütlenme sürecini anlattı. Sınıf mücadelesinin temposunun düşük olmasına rağmen işgal, grev ve direnişlerin yaşandığını, DİP'in de bu mücadelelere öncülük etmeye çalıştığını ifade etti. Gebze ve Kocaeli havzasının Türkiye'nin sanayi başkenti olduğunun altını çizdi ve işçilerin patronlara karşı mücadelesinde bu bölgenin önemini vurguladı. Sermayenin saldırılarına ve tüm dünyada yükselmekte olan faşizme karşı birleşik işçi cephesine çağrı yapan Savran, işbirlikçi sendikalara üye işçilerin o sendikaya üye olmayı kendilerinin seçmediklerini, öncü işçilerin tüm işçilere elini uzatması gerektiğini ifade etti. Sendika ayrımı yapmadan tüm işçilerin örgütlü mücadelesinin önemine vurgu yaparak, 2015'te fiili metal grevleri esanasında işçilerin sarı sendikaları nasıl yerle bir ettiklerini hatırlattı. Genç işçilere de özel olarak seslenen Savran, önümüzdeki mücadelelerde genç işçilerin önemli bir rolü olduğunu söyledi. İşçilerin patronlara karşı verdiği mücadelenin doğrudan iktidar mücadelesi olduğunu ve devleti işçilerin de yönetebileceğini, iktidar mücadelesini kazanmanın tek yolunun mücadeleyi sendikal düzeyde tutmayıp, işçi partilerinde örgütlenmek olduğunu vurguladı.

Etkinlik, yapılan konuşmaların ardından işçiler, emekçiler ve öğrencilerin sohbetiyle devam etti.