Çağdaş Hukukçular Derneği 2. Olağan Genel Kurulu, Filistin halkı ile dayanışma ve BDS Hareketini destekleme kararları aldı!

Çağdaş Hukukçular Derneği 25-26 Mayıs tarihlerinde “50. Yıl” teması ile 2. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Şubelerden üyelerin katılımı ile gerçekleşen genel kurulda, hakkında verilen ceza kesinleşen Genel Başkan Selçuk Kozağaçlı, onursal genel başkan ilan edilerek yeni genel yönetim kurulu ile diğer merkez yönetim organlarının seçimi yapıldı.

Genel kurul salonunda Filistin halkı ile dayanışma afişleri yer alırken, sonuç bildirgesinde derneğin kuruluşundan beri Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğu ve bunun devam edeceği vurgusu yapıldı. Bunların yanı sıra Filistin halkıyla dayanışma içinde olma ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapan ve BDS hareketi ile dayanışma kararı alan iki önerge kabul edildi.

20 Nisan tarihinde gerçekleşen ÇHD İzmir şube genel kurulunda “Filistin halkıyla dayanışmak, Filistin halkının uğradığı zulüm ve soykırım karşısında yaşam hakkını ve özgürlük mücadelesini savunmak ve destek olmak ve bu anlamda ulusal ve enternasyonal düzeyde tüm kurum, kuruluş ve örgütlerle işbirliği içinde mücadeleyi yürütmek ve dayanışmayı büyütmek için yönetim kuruluna görev ve yetki verilmesi ve aynı zamanda Genel Merkez genel kuruluna bu önerinin ÇHD İzmir Şubesi tarafından iletilmesi” kararı alınmıştı. Alınan karar gereği önerge genel kurula da sunuldu. Önerge oy birliği ile kabul edildi. Böylece ÇHD tarafından bir kez daha Filistin halkı ve onların destekçileri ile her türlü dayanışma içinde olunacağı ilan edilmiş oldu.

BDS Hareketi ile dayanışma kararı alındı

Önergenin sunulması sırasında İsrail’in kendi şeriatına dayanarak Filistin topraklarını gasp etmeye çalıştığı ve Filistin halkını yok etmeyi amaçladığı, Filistin halkına karşı bir apartheid rejimi uyguladığından bahsedildi. Emperyalist batının bu mezalimi desteklediği, Ortadoğu devletlerinin ise ikiyüzlü davranarak Filistin halkını yalnız bıraktığı ancak tüm bunlara rağmen Filistin halkının Nekbe’den beri direnişi devam ettirdiği vurgulandı. 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’den başlatılan direnişin Filistin halkının meşru savunması kapsamında değerlendirilmesi gerektiği ve İsrail’e karşı boykotu büyütmenin Filistin halkı için yapılabilecek en önemli dayanışma olacağı vurgulandı. Bunun yanında “Filistin halkının ve FHKC’nin öncülüğünde apertheid rejimine karşı dünya genelinde boykotu örgütleme faaliyeti yürüten BDS hareketi ile dayanışma içerisinde olma” kararı oy çoğunluğu ile alındı.

Siyonist İsrail devleti yıkılıncaya kadar Filistin halkı ile dayanışmayı her yerde tekrar tekrar gündeme getirmek, mücadelenin bir parçası olmaya devam etmelidir.

Netanyahu savaş suçlusu olarak tutuklansın!

Nehirden denize özgür Filistin!