Bursa'da metal fırtınanın yıldönümü coşkuyla kutlandı

Bugün günlerden 5 Mayıs. Geçtiğimiz sene tüm ülkeyi kasıp kavuran metal fırtınanın başlangıç tarihi. Sarı sendika esaretinden kurtulmak isteyen işçilerin haklı talepleriyle mücadeleyi yükselttikleri gün. Renault'dan yükselen sesin Tofaş, Mako, Coşkunöz, Türk Traktör, Ford gibi büyük fabrikalardaki işçilerin ortak sesi olup, sarı sendikayı ve patronları titrettikleri gün.

Bursa başta olmak üzere işçi sınıfının yoğun olduğu tüm illerde sarı sendika olan Türk Metal'i fabrikalarından kovmak, ücretlerde iyileştirme ve sendikal demokrasi ortak talepler olarak ortaya çıktı. Bu süreçte işçiler fabrikalarında iş durdurdular, çeşitli eylemler yaptılar, sendikalarını değiştirdiler. Farklı fabrikalardan işçiler de sınıf kardeşleriyle dayanışma mesajları göndererek mücadeleye destek verdiler. Bu önemli süreçlerin yapı taşlarından olan Renault işçileri de Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlendiler. Bursa'da Renault fabrikasının yakınlarında fırtınanın başlangıç tarihini isimlerini verdikleri 5 Mayıs şubesini açtılar.

5 Mayıs günü Renault işçileri şubelerinde metal fırtınanın başlangıcının yıldönümünü kutladılar. Sabah erken saatlerde toplanan işçiler mücadele hakkında konuştular, kararlılıklarını dile getirdiler. Daha sonra 08:00-16:00 vardiyasındaki işçilerin de katılımıyla kutlamalar devam etti. Kutlama oldukça yüksek bir katılımla gerçekleşti. Şube başkanı Ayhan Ekinci metal direnişinin öneminden bahsetti ve süreçleri anlattı. Birleşik Metal-İş'in tarihini ve Metal Grevi'ni konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra kürsünün gerçek sahibi işçiler söz alarak soru sordular, cevaplandırdılar ve katkı sundular. Dik bir duruş ve kararlılıkla sloganlar eşliğinde etkinlik son buldu.