Sabo Süspansiyon’da sendika hakkı için mücadele kazanımlar getiriyor!

Sabo Süspansiyon’da sendika hakkı için mücadele kazanımlar getiriyor!

Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Sabo Süspansiyon fabrikasında DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenen işçiler, sendika üyesi işçilerin işten atılmasının ardından direnişe geçmişti. Atılan işçilerin geri alınması ve sendikanın tanınması talebiyle süren mücadele dördüncü gününde kazanımlarla sonuçlandı. İşçilerin kararlı direnişi Çalışma Bakanlığı’ndan çoğunluk yetki belgesinin gelmesi ile daha da güçlendi. Bu gelişme üzerine Sabo patronu sendikayı tanıdığını açıkladı, işten atılan işçilerin durumu da dahil olmak üzere toplu sözleşme süreci doğrultusunda müzakerelere başlandı.

İşçiler, 7 işçinin işten atılmasıyla birlikte kapı önünde mücadeleye başlamış ve fabrika içinde iş durdurma ve iş yavaşlatma eylemlerine başlamışlardı. İşçiler, üretimden gelen gücünü kullanarak kazanım elde ettiler. Sabo işçileri mücadeleyi zafere ulaştırana kadar göstermiş oldukları kararlılıklarından vazgeçmeyeceklerini belirtiyor. İşçiler, sendikanın yetkili olarak toplu iş sözleşmesi imzalayana kadar da bu kararlılıktan geri adım atmayacaklarını vurguluyor.

İlk günden itibaren diğer fabrikalardan işçilerin desteklerinin de eksik olmadığı süreçte, Devrimci İşçi Partisi olarak biz de Sabo işçilerinin yanında olduk. “Hak verilmez alınır!” ve sendika hakkının sadece üye olarak değil direnerek söke söke alındığını gösteren Sabo işçileri işçi sınıfına örnek oluyor. Tüm işçiler dayatılan sefalet ücretlerine karşı ve sendikal örgütlenme özgürlüğü için ekmek ve hürriyet yolunda Sabo işçilerinin yolunda ilerlemeli! Tüm emekçi halkımız bu işçi mücadelelerinin kazanması için dayanışmayı yükseltmeli!