Bilecik Sendikalar Birliği kuruldu

Bilecik Sendikalar Birliği

Bilecik’te bir süredir çalışmaları sürdürülen Bilecik Sendikalar Birliği’nin kuruluşu, Birleşik Metal-İş, Petrol-İş ve Cam Keramik-İş sendikalarının birlikte düzenlediği basın toplantısı ile ilan edildi. Kuruluşunda bu üç sendikanın yer aldığı birliğin, zamanla yeni katılımlarla büyütülmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Birlik adına kuruluş açıklamasını Cam Keramik-İş Sendikası temsilcisi Ergin Ay yaptı. Ergin Ay, yaptığı açıklamada “Krizin yükünü işçinin üzerine yıkmak istiyor işverenler. Buna da tek bir sendikanın, tek bir işçinin karşı koyma şansı yok. Ancak birlikte hareket edebilirsek bu saldırıları durdurabiliriz. Ücretsiz izinlere zorlamalar, kriz bahanesiyle işten atmalar yaşanıyor. Bunların önüne ancak birlikte hareket edersek geçebiliriz”  ifadelerini kullandı. Birliği büyütmeyi amaçladıklarını vurgulayan Ergin Ay, “Biz burada hiçbir ayrım yapmadan tüm sendikaları bu birliğe davet ediyoruz” diyerek diğer işçi sendikalarına da çağrıda bulundu.

Bilecik Sendikalar Birliği ilk ortak eylemini 8 Kasım 2018 Perşembe günü saat 16:45’ te Bilecik Belediye çay bahçesi önünde ekonomik kriz, asgari ücret, kıdem tazminatı, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda gerçekleştirecek.