Avcılar işçileri seslerini duyurmak için Doğan Medya ve Fox TV önündeydi

149 gündür bir direniş yankılanıyor. Haklarını aramak, maaşlarını zamanında alabilmek için anayasal haklarını kullanıp sendikalı olduklarından dolayı işten atılan İstanbul Avcılar Belediyesi işçileri, mücadelelerinin 149. gününde, 28 Eylül’de, günlerdir süren haklı mücadelelerini ekranlara yansıtmayan, halktan saklayan, sermayedarlara hizmet eden Doğan Medya ve Fox Tv önünde eylem yapmak üzere harekete geçti.

İşleri ellerinden alınan, maaşları ödenmeyen Avcılar Belediyesi işçileri direnişlerini sürdürdükleri belediye önündeki çadırda buluşarak, sloganlarla otobüslere yürüdüler. İlk olarak Doğan Medya grubu önünde eylem gerçekleştirdiler. İşçiler emeğe sırtını dönen, işçilerin mücadelesini duyurmak yerine sermayenin yanında saf tutan medyaya "Sermayenin basını duy sesimizi!" "Atılan işçiler geri alınsın!", "Sendika haktır engellenemez!", "Çöpçüler burada Ahmet Hakan nerede?" sloganlarıyla seslendi.

İşçiler kuruluşlarının önünde eylem gerçekleştirene kadar bir kez Avcılar işçilerinin aylardır yaşadıkları sorunlara, gördükleri baskılara ve verdikleri mücadeleye yer vermemiş medyayı protesto etmek, bu kez seslerini duyurmak ve duyurulmasını sağlamak için işçiler oturma eylemine başladılar. Kısa süre içerisinde CNN Turk kameramanı ve muhabiri işçilerle ve sendikayla röportaj yapmak için iş yeri önüne geldi. Yapılan röportajda taleplerini tekrardan yüksek bir sesle ifade eden Avcılar işçileri, oradaki eylemlerini sonlandırarak Fox TV önünde gerçekleştirecekleri eylem için harekete geçtiler.

Fox TV önünde toplanıp, yeniden sermaye yanlısı medyaya seslenen Avcılar Belediyesi işçileri şu ana kadar yaşanan süreci anlattılar. Direnen işçiler, "İşçiler burada, Fatih Portakal nerede?" "İşimiz, aşımız ya da başımız!" sloganları atarak, işe sendikal haklarını geri almış bir şekilde geri dönene kadar mücadele edeceklerini belirttiler. İşçiler eylemlerinin son anına kadar sloganlarla sermayenin medyasına tepki gösterdi. “Sermayenin elindeki medya kuruluşları sesimizi duyana, duyurana kadar eylemler devam edecek!" diyen Avcılar işçileri eylemlerini yine sloganlarla, alkışlarla sonlandırdılar.

Avcılar Belediyesi işçileri eylemlerini, onları görmeyen veya görmek istemeyen sermayenin medyasına seslerini duyurana kadar kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edecek. Avcılar işçileri yalnız değildir! Bu haklı mücadelelerini kazanana kadar Avcılar işçilerinin yanındayız!