Avcılar Belediyesi’nde iş bırakma eylemi devam ediyor

Avcılar Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri, temizlik, park-bahçe ve baş şoförlük işlerinde çalışan taşeron işçiler 3 aydır doğru dürüst maaş alamıyorlar. Gerek belediyeye gerek taşeron şirkete defalarca şikâyetlerini ilettiklerinde her seferinde “Maddi sıkıntı var”, “Para yok”, “Çözmeye çalışıyoruz, sabredin”, “Adalet yürüyüşü var, biraz daha bekleyin” gibi cevaplar alan işçileri, Avcılar Belediyesi aylar boyunca ücretler ha ödendi ha ödenecek diyerek oyaladı. 24 Temmuz Pazartesi günü itibariyle, maaşları türlü gerekçelerle geciktirilen 300-350 civarında taşeron işçi Firuzköy’deki şantiyede iş bırakma eylemine başladı.

Pazartesi günü işçilerin üyesi olduğu Belediye-İş sendikası ile belediye arasında yapılan görüşmede işçilere maaşların yatması için 3-4 ay daha beklemeleri gerektiği, maddi sıkıntı çözülünce ücretlerin de ödeneceği söylendi. Ancak Avcılar Belediyesi işçilerinin daha fazla bekleyecek, bahane dinleyecek ne sabrı, ne hali var. İş bırakma eylemi, 25 Temmuz Salı günü de aynı kararlılıkla şantiye içerisinde devam etti. İşçiler iş başı yapmayarak, sabah 08:00’de şantiyeye geldi.

Devrimci İşçi Partisi militanları işçilerle birlikte gün boyunca eylem alanında bulunarak, Gerçek Gazetesi dağıtımı yaptı. Gün boyu işçilerle yapılan sohbetlerde çoğu işçi belediyenin uzun bir süredir lüzumsuz harcamalar yaptığı, belediye yöneticilerinin keyfi ihtiyaçlarını karşılayacak para bulduğunu ama çalışanlarının maaşlarını aylardır ödemediğini belirtti ve belediyenin kendilerine söylediği bahanelere artık karınlarının tok olduğunu söyledi. Ayrıca pek çok işçi, sokaklara çıkarak “Adalet” arayan CHP’ye sitem ederek, kendi belediyelerinde işçilerin neden adalet bulamadığını, hakkını alamadığını sordu.

Hatırlatalım, Avcılar Belediyesi daha geçen yıl kendi bünyesinde çalışan taşeron temizlik işçilerini sendikalı oldukları için uydurma sebeplerle işten atmıştı. İşçiler aylarca belediye binası önünde çadır kurup direnirken, Belediye Başkanı Handan Toprak işçiler hakkında türlü yalan ve iftiralar öne sürmüş, bir karalama kampanyası başlatmıştı ve belediyede çalışan diğer temizlik işçileri üzerinde baskı kurmuş, onların direnişe destek vermesini ve kendi haklarını aramasını engellemeye kalkışmıştı. Buna rağmen işçilerin kararlı duruşu, 8 ay sonunda görülen mahkemelerden işçiler lehine kararlar çıkmasını sağlamıştı. O dönemde çadır direnişi deneyimini yaşayan işçilerin önemli bir kısmı şimdi şantiye alanında eyleme katılıyorlar. Şimdi eski deneyimden ders çıkarttıklarını, güç aldıklarını ve çok daha bilinçli olduklarını, belediyenin söylediği hiçbir yalana inanmadıklarını söylüyorlar.

Avcılar Belediyesi işçileri şantiye içerisinde iş bırakma eylemlerine devam ediyorlar ve işçi sınıfının bütün dostlarını yanlarında durmaya, dayanışmayı yükseltmeye çağırıyorlar. Bir kez daha patron partilerinin memlekete adalet getiremeyeceğini, gerçek adaletin işçilerin ellerinde yükseleceğini gösteriyorlar!