Antalya'da Soma Kömür Madeninde yaşanan işçi katliamı protesto edildi

Saat 13.30 dan itibaren, Cumhuriyet Meydanının iki ayrı bölgesinde oturma eylemleri başladı. Devrimci İşçi Partisi militanları da, "Kaza Değil İşçi Katliamı" yazılı pankartla oturma eylemi başlattılar. Türkçenin yanı sıra İngilizce dövizlerle de katliam duyurlmaya çalışıldı.

Oturma eylemi boyunca ajitasyonlarla bilgilendirme yapıldı. Turistlere de katliamla ilgili olarak, İngilizce bilgilendirme yapıldı.

Saat 17.30 da, Kapalıyol Halk Bankası istikametine doğru pankart ve dövizlerle, sloganlar ve ajitasyonlar eşliğinde yürüyüşe geçildi.

Halk Bankası önünde, Akdeniz Üniversitesinden yürüyerek gelen kitle ile birleşildi. Saat 18.30'a kadar toplanan yaklaşık 3000 kişilik kitle, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüş esnasında "Somanın katili Sermaye Devleti", "Katillerden hesabı Emekçiler Soracak", "Hükimet İstifa İşçiler İktidara", "Sendikalar Göreve Genel Greve", "Somanın ateşi AKP'yi yakacak", "Fabrikalar Tarlarlar Siyasi İktidar! Her şey emeğin Olacak", "İsyan Devrim Özgürlük" gibi sloganlar atıldı.

Yürüyüş ve oturma eylemleri boyunca, kitlelerin çok öfkeli olduğu gözlendi. Sloganlar büyük bir çoskuyla atıldı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan saygı duruşu ve basın açıklamasından sonra, 5 gündür fabrika işgalinde bulunan ANTEKS işçilerinden bir temsilci, Soma'da yaşanan işçi katliamını lanetleyerek, direnişleriyle ilgili bilgi verdi. Daha sonra oturma eylemine geçildi ve Grup Yorum Antalya Korosu öncülüğünde şarkılar söylendi. Yaklaşık yarım saat süren oturma eyleminin sonunda, Soma Katliamı protestoların burada bitmeyeceği vurgulandı.

15 Mayıs Perşembe günü saat 11.00'de, DİSK,KESK,TMMOB ve TTB öncülüğünde,Aydın Kanza Parkında başlayacak eylemin duyurusu yapıldı.