Altındağ Mahallesi emekçileri Sivas Katliamı'nı anmak için bir araya geldi

Sivas Katliamı’nın 27. yılında İzmir Altındağ’da düzenlediğimiz anma programı vesilesiyle mahalle halkıyla bir araya geldik. Yitirilen canlarımız için saygı duruşuyla başlayan etkinlik, 2 Temmuz gününü anlatan, katledilenlerin yakınlarının ve tanıkların anlatımlarını içeren bir belgesel gösterimiyle ve bir yoldaşımızın konuşmasıyla devam etti.

Yoldaşımız konuşmasında, 2 Temmuz’u gerçekleştirenler şu an iktidarda olduğundan bu katliamın hâlâ güncel olduğunu ve bu yüzden Alevi halkının tıpkı o günkü gibi şimdi de nefsi müdafaa içerisinde yaşadığını belirtti. Sanıkların ve sorumluların cezalandırılmadığı, birçoğunun yargılanmadığı, ceza alanlarınsa Erdoğan’ın özel izni ile salıverildiği bu katliamı yaratan tehditlerin günümüzde hâlâ geçerli olduğunu vurguladı. Yoldaşımız konuşmasını, tüm emekçi halkın; inanç, memleket, mezhep, dil fark etmeksizin ekmek ve hürriyet mücadelesinde birleşmesi gerektiğini, ancak o zaman bu katliamların hesabının sorulacağını ve gidişatı ancak bu şartla değiştirebileceğimizi söyleyerek sonlandırdı.

Koronavirüs tedbirlerini gözeterek gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz, mahalle halkının şiirleriyle, türküleriyle ve semahlarla devam etti. Etkinliğimiz, Sivas’ın anısına sahip çıkmak, her türden mezhepçiliğe ve şovenizme karşı birleşmek ve örgütlenerek mücadele etmek çağrısıyla sonlandı.