Aliağa’da iş cinayetleri ve özelleştirmeye karşı eylem düzenlendi!

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri 19 Mart Pazartesi günü, iş cinayetlerine, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı ve tam teşekküllü bir devlet hastanesi yapılması talebiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylem, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda saat 17:30’da başladı.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay’ın da söz aldığı eylemde son 11 gün içinde Aliağa’da dört iş cinayetinin gerçekleştiği aktarıldı. En son 18 Mart Pazar günü, Star Rafineri’sinde inşaattan düşen ve 22 gündür Ege Üniversitesi’nde tedavi görmekte olan Cihangir Mamak’ın yaşamını yitirdiği ifade edildi. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıkılan açıklamada, emperyalist şirketlerin bu özelleştirmelerdeki etkisi de açıklandı. Ayrıca eylemde Aliağa’nın bir işçi kenti olduğu için, tam donanımlı bir hastane yapılması gerektiği de vurgulandı.

Aliağa’da yanık ünitesi barındıran tam teşekküllü bir devlet hastanesi yapılması için kampanya yürütenlerden biri olan Devrimci İşçi Partililer’in de katıldığı eylem “İş kazası değil, cinayet!”, “Taşeron yasaklansın!” sloganlarıyla son buldu.