Akdeniz Üniversitesi'nde Soma katliamı protesto edildi

14 Mayıs Çarşamba günü Akdeniz Üniversitesi’nde Soma Kömür Madenindeki işçi katliamına yönelik protestoya yaklaşık 300 kişi katıldı.

Emek ve Demokrasi güçlerinin çağrısı ile saat 12:00’da Olbia Çarşısı İş Bankası önünde buluşan öğrenciler, sloganlar, alkış ve ıslıklarıyla eyleme başladılar. 12:30’da gerçekleşen basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçildi. Eylem; sloganlar, ağıt ve türkülerle sürerken, bir grup öğrenci de tüm fakültelerde dersleri boykot etme ve alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Saat 16:00’a kadar oturma eylemine ve boykot çağrısına devam eden öğrenciler, yine bu saatte Olbia Çarşısı’nda buluşarak sloganlarıyla eylemlerine devam ettiler. Daha sonra kortej halinde tüm Olbia Çarşısı’nı dolaştıktan sonra saat 18:30’da Kapalıyol Halk Bankası önündeki eylem alanına doğru yürüyüşe geçtiler. Tabi bu sırada Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) Rektörlük yakınlarında yine barikat kurmuş ve çevik kuvvet de 1 TOMA ile Rektörlük kapısının önünde sermaye temsilcilerinin korumalığını üstlenmişti.

Atılan sloganlar arasında “Katil Devlet Hesap Verecek!”, “İş Kazası Değil, Cinayettir!”, “Rojava’dan Soma’ya, Hesap Sormaya!”, “Katillerden Hesabı Emekçiler Soracak!”, “Sendikalar Göreve, Genel Greve!”, “Genel Grev, Genel Direniş!”, “Kapitalist Devlet, Yıkacağız Elbet!”, “Soma’nın Katili, Sermaye Devleti!” ve “Katil AKP, Hesap Verecek!” vardı. 18:00’da Halk Bankası önünde toplanan Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri, 18:30’da kortej oluşturarak sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçildi ve bu sırada DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcileri konuşma yaptılar. Eylem sonunda 15 Mayıs Perşembe günü saat 09:00’da tüm işyerlerinde 3 dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra saat 11:00’da Aydın Kanza Parkı’na düzenlenecek eylem için çağrıda bulundular.