Devrimci İşçi Partisi Sivas Katliamı’nın 27. yılında emekçi halkı mezhepçiliğe ve şovenizme karşı birleşmeye ve mücadele etmeye çağırdı!

Devrimci İşçi Partisi 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 27. yıldönümünde “Mezhepçiliğe ve şovenizme karşı işçilerin birliği, halkların kardeşliği” şiarıyla yaptığı çalışmalarla emekçi halkı birleşmeye, mücadele etmeye çağırdı.

Alevi halkının yoğun olarak yaşadığı İstanbul’da İkitelli, Okmeydanı ve Kartal, Ankara’da Seyranbağları ve İncirli, İzmir’de Altındağ, Gökdere, Doğançay, Eskişehir’de Gültepe ve Büyükdere gibi emekçi mahallelerinde duvarları afişlerle donatırken, halka da bildirileriyle seslendi. Devrimci İşçi Partililer kapı kapı dolaşıp gazete ve bildirilerini evlere ulaştırdı; pazar yerlerinde, sokaklarda, fabrika servis duraklarında, meydanlarda bildiri dağıtımları yaptı; bulunduğu alanlarda gerçekleştirilen eylemlerde mezhepçiliğe ve şovenizme karşı işçilerin birliği, halkların kardeşliği şiarını alanlara taşıdı. Devrimci İşçi Partisi İzmir'in Altındağ Mahallesi’nde mahalle halkıyla birlikte belgesel gösterimlerinin ve şiir dinletilerinin yapıldığı bir etkinlik düzenlerken, İstanbul İkitelli’de de mahalle halkıyla birlikte ajitasyonlar ve sloganlarla yürüyüş yaparak mücadele ve örgütlenme çağrısı yaptı.

Tüm faaliyetlerinde 2 Temmuz’un devletlû bir katliam olduğuna dikkat çekti. 2 Temmuz’da safını “dışarıdaki katliamcı güruhun” yanında seçenlerin bugün iktidarda olduğunu, katliam davasının zaman aşımına uğratıldığını anlattı. Alevi halkına karşı yapılan tehditler sürüp giderken, Alevilerin evlerine çarpılar atılmaya devam ederken bugünün 2 Temmuz 1993, tüm Türkiye’nin de bir Madımak olduğunu ısrarla vurguladı. İşte bu yüzden de davayı zaman aşımına uğratsalar da 2 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak görevinin bugün de sürdüğünü ifade ederek, yeni katliamları engellemek için her dilden, inançtan, memleketten işçiyi ve emekçi halkı karanlığı yırtmak, katliamların hesabını sormak, ekmek ve hürriyet mücadelesini elleriyle kazanmak için birlik olmaya ve mücadele etmeye çağırdı.