Mühendisler, 15-16 Haziran'ın yıldönümünde Soma'da madencilerin yanındaydı!

TMMOB'un düzenlediği, 15-16 Haziran direnişinin yıldönümünde, “Yüreğimiz Soma’da Öfkemiz Sokak’ta” eylemi Soma’da maden işçileri ve madenci aileleriyle beraber gerçekleştirildi. 
 
TMMOB otobüsleri Soma'ya giriş yaparken polis tarafından durdurulup, '' TMMOB üyelerinin ve otobüste bulunan eylemcilerin, devrimcilerin güvenliğini korumak'' gerekçesiyle otobüsler arandı. Daha sonra, otobüsler tekrar harekete geçti ve yürüyüş başlangıç alanına varldi.
 
Yürüyüş, TMMOB pankartı arkasında, uzun bir kortej halinde başladı. "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganlarıyla yürüyen kitle, madenci anıtının önünde 1 dakikalık saygı duruşu yapıp, karanfiller attı. Daha sonra, yürüyüş Soma Hükümet Konağına kadar devam etti. 
 
Devrimci İşçi Partisi İzmir il örgütü temsilcilerinin destek verdigi eylemde,''Soma'nın katili taşeron sistemi!'', '' İşçi katili hükümet istifa!'', '' Katillerden hesabı emekçiler soracak!'', '' Susma haykır, taşerona hayır!'', '' Soma'nın hesabı sorulacak!'', '' Yaşasın sınıf dayanışması!'' sloganları atıldı.
 
Hükümet Konağı önündeki meydanda toplanan eylemciler basın açıklaması yaptılar. TMMOB temsilcisinin okuduğu basın açıklamasında, mühendisler olarak katledilen madencilerin yanında oldukları ve taşerona karşı mücadeleye devam edecekleri vurgulandı. Daha sonra, hayatını kaybeden işçiler için siyah balonlar gökyüzüne bırakıldı. Bir maden işçisinin eşi mikrofonu alarak bir konuşma yaptıktan sonra Soma'da yapılan yürüyüş sloganlar eşliğinde sona erdi.