İzmir'de Greif Dayanışması Eylemine Katılanlar Serbest

10 Nisan sabahı erken saatlerde fabrikalarını işgal etmiş durumda olan Greif işçilerine yönelik fabrikayı boşaltma amaçlı saldırıyı protesto etmek amacıyla İzmir'de Konak'taki valilik binası önünde 14:00’te İzmir Greif İşçileriyle Dayanışma platformu tarafından bir eylem düzenlendi. “Gezi’den Greif’e isyan sürüyor/”Yaşasın sınıf dayanışması” yazılı pankart ardında toplanılan eylemde Greif işgaline destek konuşmaları yapıldı ve sınıf dayanışmasına çağıran sloganlar atıldı. Ardından oturma eylemine başlayan kitleye, polis çembere alarak sert şekilde saldırdı. Gaz, jop, kaba dayak ve kadınlara tacizle saldırı sürdü. Çevrede toplanan işçi ve emekçiler "katiller, hırsızlar" diye bağırarak polise tepkisini gösterdi. Tepki gösterenleri de gözaltıyla tehdit eden polis basın mensuplarını ya da eyleme fiilen katılmayanlardan da gözaltı yaptı. 25 kişi gözaltına alındı. Ardından Ekim Gençliği okuru 3 eylemci kendilerini Konak Meydanı’nda saat kulesine zincirleme eylemi yaptı. "Greif işçisi yalnız değildir!" pankartı açarak işçilere saldırıyı protesto etti, polisin müdahalesi sonucu gözaltı sayısı 28’e çıktı. 
 
İzmir halkına hem Greif işçileriyle dayanışma hem de öğlen yapılan dayanışma eylemlerinde polis müdahalesi sonucu gözaltına alınanlara destek çağrısı yapmak amacıyla 18:00’da Alsancak Sevinç Pastanesi önünden bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda Greif işçilerinin taşerona karşı mücadelesi, işgalin anlamı anlatılırken, Greif fabrikasında yaşanan müdahaleye karşı işçilere sahip çıkılması, sendikalar, dernekler, partiler vasıtasıyla sınıf dayanışmasında bulunulması gerektiği belirtildi ve 14:00’te valilik önünde düzenlenen İzmir Greif Direnişiyle Dayanışma Platformunun destek eylemindeki saldırı teşhir edildi. Kitle “Greif işçisi direnişin simgesi”, “Greif işçisi yalnız değildir”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını attı. Eylem gözaltındakilerin bulunduğu Konak Güvenlik Şube önüne yapılan çağrıyla son buldu. Eyleme DİP, Kaldıraç, BDSP, Mücadele Birliği Platformu ve EHP katıldı.
 
Güvenlik şubedeki işlemler ardından 20:00 civarı platform eyleminde gözaltına alınan kadınlar, 21:30 civarı da erkekler ve Saat kulesine zincirleme eylemi yapan Ekim Gençliği okurları son muayenelerinin ardından serbest bırakılmak üzere Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne götürüldü.
 
Gözaltılar, adli vaka biriminden birer birer salınırken yoldaşları, dostları tarafından coşkuyla karşılandılar.
 
Saat 22:30 itibariyle aralarında 4 DİP’linin de bulunduğu 28 sosyalistin hepsi serbest bırakılırken, aldığı darbeler nedeniyle kafasında çatlak olduğu bildirilen, ve ilk muayene ardından hastaneden Güvenlik Şube’ye sevkedilmeyip müşahede altında tutulan BDSP'li bir eylemcinin bir süre daha hastanede tutulacağı, ardından da ifade işlemleri için karakola götürüleceği belirtildi. 
 
Gözaltına alınanları karşılamaya akşam Alsancak eyleminde güvenlik şube önüne yapılan çağrı: 
https://www.facebook.com/photo.php?v=1523364261223776&set=vb.1478670059026530&type=2&theater
 
Öğlenki eylem polis müdahalesi ve gözaltı anı, halkın tepkisi: 
https://www.facebook.com/photo.php?v=842275619132201
Kamera Sokak'ın gözaltı anı: 
https://www.facebook.com/photo.php?v=386174271525820.