İzmir DİP'li kadınlar 8 Mart'ta alanlardaydı: "Yolumuz Tahrir kadınlarının yoludur!"

8 Mart eylemi İzmir' de çeşitli etkinlikler ve eylemlerle kutlanırken bir diğer eylem de 9 Mart saat 13:30' de Basmane Meydanı'nda toplanarak Konak Eski Sümerbank önüne yürüyüşe geçilerek yapıldı.

Eyleme Halkların Demokratik Kongresi Bileşenleri, KESK İzmir Şubeleri Kadın Platformu,diğer kadın örgütlerinin yanında  ''Yolumuz Tahrir Kadınlarının Yoludur'' şiarıyla Devrimci İşçi Partili kadınlar katıldı.Yürüyüş 14:00'de başladı.''Jin Jiyan Azadi, Kadın Yaşam Özgürlük'' , Erkek Vuruyor Devlet Koruyor'','' Geceleri de sokakları da Alanları da İstiyoruz'' sloganları güçlü ve coşkulu şekilde atıldı.DİP'li kadınlar ise ''Kahrolsun Erkek Egemen Kapitalist Sistem'' , ''Yolumuz Tahrir Kadınlarının Yoludur'' sloganlarını vurgulu olarak yükselttiler.

 

Katılımın oldukça yoğun olduğu eylem Konak Eski Sümerbank önüne gelindiğinde basın metninin Kürtçe ve Türkçe okunması ile devam etti.

Yağmurun şiddetini arttırması üzerine eylem tüm program uygulanmadan erken bitirilmek zorunda kalındı.Coşkuyu yağmura rağmen yitirmeyen kadınlar halaylar çekerek eylemi bitirdi.