İTÜ’de yönetim her yolu deniyor, öğrenciler dayanışmayı büyüterek cevap veriyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi yönetimi, geçtiğimiz hafta özel işletmeleri boykot eden öğrencilere fiziksel ve sözlü olarak saldırmış, bu saldırı girişimi öğrencilerin geniş katılımlı bir eylemi ile protesto edilmiş ve püskürtülmüş, ardından öğrenciler boykot masasını açmaya kaldığı yerden devam etmişlerdi. Geçtiğimiz günlerde ise yönetim, öğrencilerin birliğini şiddet yoluyla kıramadığını fark edince, skandal bir karara imza atarak dört öğrenciye haksız yere soruşturma açmış, soruşturma süresince de okula girmelerini yasaklamıştı.

Bu kararın ardından 6 Ocak Pazartesi günü öğrenciler, arkadaşlarına sahip çıkmak için okulun giriş kapısı önünde yağmur fırtına dinlemeden toplanarak yönetiminin bu saldırgan politikalarına karşı seslerini yükseltti. Birliklerinin ne şiddetle ne de soruşturmalarla kırılamayacağını bir kez daha gösterdiler! Eylemde konuşma yapan öğrenciler, okula girme yasağının boykotu kırmak için alınmış bir karar olduğunu ve boykotun mutlaka devam etmesi gerektiğini belirtirken, bu skandal soruşturmanın ve uzaklaştırma kararının arkasında boykottan duyulan korkunun olduğunu vurguladılar. Ardından yapılan basın açıklamasında ise açılan hukuksuz soruşturmaların ve cezaların kaldırılmasını, öğrencilere saldıran güvenlik amirinin ise okuldan uzaklaştırılmasını talep ettiler. Basın açıklamasının ardından boykot talebinin özel işletmeler yerine bir kamu işletmesi olarak öğrenci kantini açılması olduğunu vurgulayan öğrenciler, alkışlar ve sloganlar ile açıklamayı bitirip merkezi derslik binasında boykot standlarını tekrar açtılar. Boykot standına, İstanbul Üniversitesi’nde yoksulluktan intihar eden Sibel Ünli’nin de fotoğrafı asıldı.

Yönetim, öğrencilere verdiği soruşturmalar ile final döneminde öğrencileri okuldan uzaklaştırarak ve eğitim haklarını gasp ederek öğrencilerin gözünü korkutmayı amaçlarken, eylemin ardından soruşturma açılan öğrencilere sınava giriş hakkı tanımak zorunda kaldı. Öğrencilerin birliği bir kez daha yönetime geri adım attırdı! Okul yönetimi öğrencilerin dayanışmasını kırmaya yönelik her yolu deneyedursun, öğrencilerin önünde ise en başta kazanılmayı bekleyen bir boykot, tamamen düşürülmeyi bekleyen soruşturmalar ve sonrasında adım adım kazanılmayı bekleyen haklar var!