İTÜ yönetimi öğrenci düşmanlığında sınır tanımıyor!

İTÜ yönetimi öğrenci düşmanlığında sınır tanımıyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi yönetimi, geçen hafta özel işletmeleri ücretsiz çay ve yiyecek dağıtarak boykot eden öğrencilere güvenlik görevlileri ile saldırmaya çalışmıştı. Ancak bir güvenlik amirinin boykot standı kuran arkadaşımıza yönelik saldırı girişimi öğrenciler tarafından püskürtülmüş, alkış ve ıslıklarla güvenlik şiddeti protesto edilmişti. Protestoların ardından ise okul yönetimi adeta öğrencilerin haklılığını tescilleyerek ilgili güvenlik amirinin açığa alındığını duyurmuştu.

Öğrenciler boykotu büyütmeye kararlılıkla devam ederken, okul yönetimi öğrencilerin birliğini şiddetle bastıramayacağını anlamış olacak ki öğrenci düşmanlığında sınır tanımayan, skandal bir karara imza attı ve güvenlik görevlilerine tepki gösteren öğrenciler hakkında tedbiren okuldan uzaklaştırma kararı verdi!

Yönetimin “tedbir” amaçlı alelacele aldığı bu kararın açıktır ki büyüyen boykot mücadelesini ve güvenlik şiddetine karşı yükselen sesleri bastırmak için alınmıştır. Bu anlamıyla tedbir değil soruşturma öncesinde ve savunma dahi almadan cezalandırma söz konusudur. Okul yönetimi, söz konusu öğrencilerin birliğini engellemek olunca bir kez daha elinden geleni ardına koymamıştır.

Yönetim ne yaparsa yapsın, bugüne kadar esas olan öğrencilerin birliği ve mücadelesi olmuştur bundan sonra da öyle olacaktır. Okulda özel işletmelere karşı olmak değil, devletin okulunda özel işletme sahiplerine öğrenciyi müşteri etmek suçtur. Okul yönetimini protesto etmek değil, öğrenciye küfürle, hakaretle saldırmak suçtur!