Nurettin Nebati’den sermayeye sınırsız sömürü ve yağma için açık çek: “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz!”

Hazine Bakanı Nurettin Nebati yabancı sermayeye yaranmak için öyle laflar etti ki istibdad rejiminin gerçek yüzünü apaçık ortaya serdi. İşçiler anayasal haklarını kullanıp sendikalaştığında, hak aradığında, sadece mevzuatı değil anayasayı da çiğneyip polisle jandarmayla işçiye saldıran, grevleri gece yarısı kararnameleriyle yasaklayan, patronların Kod29 iftirasıyla işçi kıyımı yapmasına seyirci kalan, sigortasız işçi çalıştırmaya göz yuman iktidarın politikasını Nebati ne kadar güzel özetlemiş: “Hep beraber

Hazine Bakanı Nurettin Nebati yabancı sermayeye yaranmak için öyle laflar etti ki istibdad rejiminin gerçek yüzünü apaçık ortaya serdi. İşçiler anayasal haklarını kullanıp sendikalaştığında, hak aradığında, sadece mevzuatı değil anayasayı da çiğneyip polisle jandarmayla işçiye saldıran, grevleri gece yarısı kararnameleriyle yasaklayan, patronların Kod29 iftirasıyla işçi kıyımı yapmasına seyirci kalan, sigortasız işçi çalıştırmaya göz yuman iktidarın politikasını Nebati ne kadar güzel özetlemiş: “Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı sisteminde hızlı adımlar atıyoruz.”

İşte keyfi ve baskıcı yönetim yani istibdad rejimi budur. Bu yüzden işçiler ve emekçilerin ekmek mücadelesi aynı zamanda bir hürriyet mücadelesidir! Esas gelin, her milletten, memleketten tüm işçiler ve emekçiler olarak ayrı gayrı demeden ekmek ve hürriyet için hep beraber kavga edelim! İstibdadı da alaşağı ederiz sermayenin sömürü düzenine de son veririz! 

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Nisan 2022 tarihli 151. sayısında yayınlanmıştır.