İşçinin ekonomisi nasıl düzelir?

İşçinin ekonomisi nasıl düzelir?

İstibdad rejiminin bir sloganı var: “Aynı gemideyiz!” Bu koskoca bir yalandır. Sermaye ile emeğin birlikte kazandığı yalan bir dünya tablosu çiziyorlar. Gerçek ise sermayenin emeği sömürerek var olduğudur. Sermaye ve emek aynı anda kazanmaz. Sermayenin gemisi batarsa emekçi halk boğulmaz. Tam tersine milyonların nefes almak için sermayenin gemisini batırması yani sermaye iktidarına son vermesi zorunluluktur.

Devrimci İşçi Partisi bu doğrultuda TÜSİAD’ıyla MÜSİAD’ıyla, TOBB’uyla sermayeyi, yerli ve yabancı para babalarını, emperyalist güçleri ürkütme kaygısına kapılmadan işçi sınıfının ve toplumun emekçi çoğunluğunun çıkarlarına dayanan çözümler sunmaktadır. Sermaye ile emeğin uzlaşması gerici bir hayaldir. Gerçekçi olan devrimcidir!   

İşsizliğe son! Ücret kesintisi olmaksızın iş saatleri kısaltılsın, mevcut işler çalışan nüfus arasında paylaştırılsın! İşten atmak yasaklansın!

Hayat pahalılığına son! Tüm ücretlere gerçek enflasyon oranında her ay otomatik zam! Gerçek enflasyonu belirlemek için sendikaların, tüketici örgütlerinin, akademisyenlerin ve halk temsilcilerinin oluşturacağı fiyat denetim komiteleri!

Dolar milyonerlerine kur garantisine, şirketlerin vergilerinin silinmesine son! Para babalarına servet vergisi! 

Tüm bankalar kamulaştırılsın! Tek bir devlet bankası ile yatırımlar kâr ve faiz mantığıyla değil milyonlarca işçi, emekçi ve yoksulun çıkarlarına göre planlansın!

Sadece beşli çetenin yolcu, hasta, geçiş garantili yatırımları değil; Tüpraş, Petkim, Telekom ve enerji yatırımları başta olmak üzere özelleştirilmiş tüm işletmeler tekrar işçi denetiminde ve tek kuruş tazminat ödenmeksizin kamulaştırılsın!

Bu yazı Gerçek gazetesinin Eylül 2022 tarihli 156. sayısında yayınlanmıştır.