Elektrik ve doğalgazda fatura terörüne karşı kamulaştırma!

Elektrik ve doğalgazda fatura terörüne karşı kamulaştırma!

Elektrik ve doğalgazda faturalar işçinin emekçinin evinde adeta bir terör etkisi yarattı. Emekçi halk çözüm beklerken gözler elektrik dağıtımını tekeline almış şirketlere çevrildi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in şirketlerle toplantı yapacağının duyurulmasıyla bir çözüm beklentisi oluştuysa da nafile. Dönmez’in toplantı sonrası söylediği "İftira ve yalanların baş rolde olduğu kirli bir siyaset var. Enerji sektörü olarak bu yalan siyasetten nasibimizi alıyoruz." sözleri her şeyi anlatıyor. Dikkat! Dönmez bakan olarak halk adına değil “enerji sektörü” yani şirketler adına konuşuyor! O toplantıdan sonuç çıkar mı? Tabii ki çıkmadı. Yağmacı şirketler yanlarına devletin bakanını alıp halkı ve muhalefeti suçladılar.  

Enerjide özel sektör yağma demektir. Yıllarca bunu anlattık. Şimdi herkes bu gerçeği faturalarda görüyor. Ama şunu da görmeliyiz. Enerji sektörüne sadece iktidarın meşhur beşli çetesi çökmedi. TÜPRAŞ hepsinden önce Koç’a peşkeş çekildi. Barajlara, elektrik dağıtım ihalelerine çöküp milyarlar kazandığı için Berat Albayrak’ın amigoluğunu yapan Sabancı’yı da unutmamalıyız.

O yüzden fatura terörüne son verecek olan, bu yağmaya kökten son verecek olan bir kamulaştırma programı olabilir.

Devrimci İşçi Partisi diyor ki: Rafineriler, barajlar, santraller, elektrik dağıtımı dahil tüm enerji sektörü tazminatsız, işçi denetiminde kamulaştırılsın!

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Mart 2022 tarihli 150. sayısında yayınlanmıştır.