DİP Bildirisi: Taksim değil Türkiye! Yalnızca Gezi değil polis gaddarlığı da!

Tayyip Erdoğan lütfetti, Sunay Akın gibi bir solcu eskisi ile Halit Ergenç gibi nevzuhur şöhretlerden oluşan bir yeni “kendilerinden-başka-kimseyi-temsil-etmezler” ordusunun arasına Taksim Dayanışması Platformu’ndan birkaç temsilciyi de kattı, görüşmeyi öyle yaptı. Bu ikinci “dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı” halkla ilişkiler operasyonunun ardından da referandum çıktı. Hem de süslemişler püslemişler. Mahkeme kararı Topçu Kışlası’nın aleyhine çıkarsa kışla yapılamayacakmış. Hukukun emredici hükümlerini pazarlığa katıyorlar ki halk taviz veriyorlar zannetsin!

Siz ne diyorsunuz? Yüz binlerce İstanbullu iki haftadır sokaklarda. Arkalarında milyonlarca insan, yaşlı çocuk, hasta engelli sokağa çıkamıyor ama alıyor eline tencereyi, açıyor pencereyi, onları destekliyor. Sadece Gezi’de değil Gazi’de de direniş var. Beylikdüzü’nden Maltepe Gülsuyu’na seksen kilometrelik bir cephede direniyor İstanbul. İstanbul değil mübarek, İsyanbul!

Ama sadece İstanbul da değil. Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Antakya ve sayısız başka şehir isyan içinde ayağa kalktı. En az üç ölü verdik, onlarca insanın gözü kör oldu, 5.000 insan yaralandı, koskoca şehirler, evlerin ve hastanelerin içine kadar defalarca gaz altında kaldı. Ne için? Gezi Parkı için mi?

Hayır,  iki haftalık isyan Türkiye isyanıdır. Halk baskıya ve küstahlığa karşı özgürlük ve onur savaşı veriyor. Gezi Parkı önemlidir ama aşılmıştır. Ankara’daki kardeşimiz Ethem Sarısülük ya da Hatay’daki kardeşimiz Abdullah Can Cömert Gezi Parkı için değil, özgürlük ve onur için mücadele ederken öldüler. İstanbul’daki kardeşimiz Mehmet Ayvalıtaş da. Yüz binler, milyonlar “Hükümet istifa!” diye haykırıyor iki haftadır. Ne referandumu?

Taksim Dayanışması derhal bir Türkiye Dayanışması içinde erimelidir.Sorun Gezi’yi çoktan aşmıştır.

Bu korkunç polis şiddetinin hesabını görmek için soruşturma açılacakmış. Karşınızda yağcıları buldunuz, halkı saf zannettiniz galiba. Bugüne kadar hangi soruşturmanızdan sonuç çıktı ki, şimdi çıksın? Uludere ne oldu? Şıracının şahidi bozacı!

Meclis kararıyla Bağımsız Soruşturma Komisyonu! Türk Tabipler Birliği, Barolar Birliği, sendikalar, halkın güvendiği demokratik şahsiyetler bu komisyonda yer almalıdır!

Olaylarda gözaltına alınan herkes derhal salınmalıdır!

Taksim’in katlinden derhal vazgeçilmelidir!

Yaşasın halkın özgürlüğü ve onuru için isyanı!

Bu ülkeyi alın teri, göz nuru ve beyin gücü yönetecek, sermayenin kâr hırsı değil!

 

İşçi sınıfı ve emekçiler hükümet olana kadar mücadele!

Devrimci İşçi Partisi

14 Haziran 2013