Corç Abdullah’ın tutsaklığı, Lannemezan hapishanesi önünde protesto edildi

Filistin davasının Lübnanlı komünist savaşçısı Corç Abdullah, 24 Ekim 1984’ten bu yana Fransız emperyalizminin elinde tutsak bulunuyor. Fransız emperyalistlerinin, ABD emperyalizmi ve Siyonist oluşum ile birlikte hareket ederek yoldaşımızı tutsak etmesinin otuz altıncı yıldönümü tüm dünyada eylemlere sahne oldu. Fransa’da da ülkenin dört bir yanından gelen yüzlerce kişi, Abdullah yoldaşımızın tutsak bulunduğu Lannemezan hapishanesinin önünde bir araya gelerek, “Abdullah, yoldaşların burada” diye haykırdı. Devrimci İşçi Partisi olarak biz de eyleme bayraklarımızla katıldık.

Koronavirüs önlemlerinin şehirlerarası yolculuk yapmayı çok zorlaştırdığı şartlara rağmen, yedi yüzü aşkın katılımcı Lannemezan kasabasında bir araya geldi. Fransız devletinin son haftalarda sözde “İslami-sol” tehlikeye karşı başlattığı kampanyaya uygun biçimde, Fransız jandarması sabahın erken saatlerinde gelerek, yapılması planlanan yürüyüşün yasal olmadığını ve eyleme izin vermeyeceklerini söyledi. Uzun süren görüşmeler ve kitlenin kararlı duruşu neticesinde jandarma müdahaleden vazgeçti ve yoldaşımızın tutsak bulunduğu hapishanenin önüne kadar yürümeyi başardık.

Yürüyüş boyunca hep bir ağızdan Fransızca ve Arapça sloganlar atıldı, marşlar okundu. “Filistin yaşayacak, Filistin kazanacak”, “Abdullah, yoldaşların burada”, “İşgal suçtur, direniş haktır” sloganları Corç Abdullah başta olmak üzere içerideki tutsakların duyabileceği şekilde yüksek sesle tekrarlandı. Hapishane önünde devam eden eylemde, Corç Abdullah’ın yolladığı mesaj kitleye okundu. Devamında, Devrimci İşçi Partisi’nin de bileşenleri arasında yer aldığı Corç Abdullah’a özgürlük kampanyasının mesajı okundu. Büyük bir coşkuyla ve sloganlarla iki saat kadar devam eden eylem, Abdullah yoldaş serbest bırakılana kadar mücadeleye devam etme kararlılığının vurgulanmasıyla sona erdi.