DİP bildirisi: Savaş hükümeti AKP'ye, IŞİD'e ve emperyalist müdahaleye karşı mücadeleyi ileriye taşıyalım!

Aşağıdaki metin, 9 Ekim 2014 Perşembe günü KESK’in ilan ettiği genel grev esnasında Devrimci İşçi Partisi tarafından dağıtılan bildirinin metnidir.

 

Kamu emekçileri, dostlar, kardeşler!

Hüda-Par ismini kullanan Hizbullah ve IŞİD yanlısı çeteler ile AKP'nin polisi, 20’ye yakın insanımızı katletti. Onlarca insanımız yaralandı. 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı, Kobani (Kobanê) için sokakları dolduran halkın, bir kez daha sokaklara çıkmasına sebep olmaktan başka bir işe yaramaz. AKP'nin tüm önlemleri, iç savaş bakanı Efkan Ala'nın tüm tehditleri, halk tarafından onurlu bir direnişle cevaplanmaktadır.

Ortadoğu'da ve Rojava'da AKP'nin tüm politikaları, mezhep fitneciliği ve savaş kışkırtıcılığı üzerine kuruludur. Şimdi, önümüzde duran AKP'nin iflasıdır. Krizi ancak halk çözecektir. Çoktan çürümüş, halka karşı “şiddet misliyle karşılık bulur” diyen AKP hükümetine karşı mücadeleyi ileriye taşıyalım! Bu grev, önemli bir adımdır! KESK ve Eğitim-Sen'in genel grev çağrısının yanına Türk-İş ve DİSK'in çağrısı da eklenmelidir! 

DAİŞ (IŞİD) çeteleri Urfa Suruç’un burnu dibindeki Kobani’de katliam uygulamaya hazırlanıyor. Kobani halkı ise üç haftadır direniyor. Bu direnişe destek vermemiz gerekir. Bu destek ne emperyalist ABD’den gelebilir, ne de AKP’den. ABD Ortadoğu halklarını birbirine düşürerek yönetmek istiyor. Eğer Kobani halkını korumak isteseydi, kendi yandaşı Barzani’nin peşmergelerinin eli kolu bağlı durmasını nasıl açıklayacağız?

AKP ise IŞİD çetelerinin hamisidir.  Kobani'ye verilecek en büyük destek AKP'nin yıkılması için mücadele etmektir. Çözüm süreci adıyla süren oyalama ve tasfiye politikaları tıkanmıştır. Katil AKP, tüm devlet güçlerini Kürt halkı üzerine seferber ederken, müzakere peşinde koşmak yanlış bir tutum olacaktır.

Suriye topraklarının Türkiye orduları ve emperyalist yağmacılar tarafından işgal edilmesine ve Rojava'nın ezilmesine izin vermeyelim! Tezkere meclisten geçmiş olabilir fakat halk son sözünü söylemedi. Tampon bölgeye geçit yok! Tezkere tarihin çöplüğüne!

 

Hizbülkontra çetelerine ve kontragerillaya geçit yok!

Ortadoğu'da ve Türkiye'de kördüğümü işçi sınıfının kılıcı kesecek!

Türk-İş ve DİSK göreve genel greve!

Tezkere tarihin çöplüğüne!

Tampon bölgeye, sınır ötesi harekâta ve emperyalist ordulara geçit yok!