Siyonist elçiyi istibdad çağırdı, emekçi halkımız kovacak!

Siyonist elçiyi istibdad çağırdı, emekçi halkımız kovacak!

İstibdad rejiminin İsrail ile normalleşme adımları hiç sekteye uğramadan tüm hızıyla devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 18 Ağustos’ta İsrail’le karşılıklı yeniden büyükelçi atanacağını büyük bir memnuniyetle duyurduktan sonra İsrail’in yeni Ankara Büyükelçisi 19 Eylül’de atandı ve görevine başladı. Siyonist İsrail’in büyükelçisi hâlihazırda Ankara’da İsrail’in maslahatgüzarlık görevini yürüten, Ankara Sanayi Odası’ndaki patronlardan CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanına kadar hâkim sınıflarla temaslar kuran İrit Lillian oldu. Bu atamadan sadece iki gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde İsrail Başbakanı Yair Lapid’le görüşmesi, kameralar önünde şakalaşması, istibdad rejiminin önümüzdeki günlerde Filistin davasına lafta bile sahip çıkmayacağını gösteriyor.

Nitekim geçtiğimiz Ağustos ayında yani yukarıda saydığımız üç normalleşme adımından hemen önce Siyonistler üç gün süren vahşi saldırılarında Gazze’de 17’si çocuk 48 Filistinliyi katletmişti. Bu katliama karşı Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan cılız bir açıklama dışında hiçbir tepki verilmedi. Ardından gelen normalleşme adımları bu tepkinin neden verilmediğini bizlere açıklıyor. Bugün Siyonistlerle tam gaz yürütülen bu normalleşme sürecinde, başta bu 48 Filistinli olmak üzere bütün Filistin halkının kanı vardır!

Filistin dostlarına katıl, Filistin davasına omuz ver!

İstibdad rejiminin İsrail’le normalleşme doğrultusunda attığı adımları emekçi halkımızın büyük bir şaşkınlıkla ve öfkeyle takip ettiğine eminiz. Çünkü bugün Türkiye’nin gayrimeşru bir işgal devleti olan İsrail’le kurduğu ve geliştirdiği diplomatik, askeri, ekonomik, kültürel, akademik ve siyasi her ilişki İsrail’in Filistin’de işlediği insanlık suçlarını daha kanlı ve acımasız bir düzeye yükseltmesine sebep oluyor. Kısacası istibdad rejimi, İsrail’e bir işgal devleti değil normal bir devlet gibi yaklaşarak İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliamlara ortak olmuş oluyor. Bu ortaklığı istibdad kursa da, kalbi Filistin halkıyla atan emekçi halkımız bu ortaklığı bozmalı, Filistin davasına omuz vermelidir.

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları Platformu, Türkiye’de Filistin davasına sahip çıkan, istibdadın yürüttüğü ikiyüzlü politikayı teşhir eden, İsrail’le tüm ilişkilerin kesilmesini savunan bir oluşumdur. Bu platform büyükelçi atama kararından sonra 10 Eylül’de İsrail’in İstanbul’daki konsolosluğu önünde “Siyonist elçiyi istibdad çağırdı, emekçi halkımız kovacak!” şiarıyla bir eylem düzenledi ve bu kararı protesto etti. Atılan “Yıkılsın Siyonist İsrail devleti!” ve “İsrail yıkılsın, krallar, sultanlar altında kalsın!” sloganlarıyla Ortadoğu’da barışın ve huzurun ancak, bir kanser hücresi olan İsrail’in yıkılması ile mümkün olabileceğini bir kez daha haykırdı. Filistin Dostları Platformu yaptığı bu eylemlerle kamuoyu oluşturuyor, ayrıca platforma gerçek Filistin dostlarını da davet ediyor. Emekçi halkımız da Filistin halkının mücadelesine derin sempatisini pratik olarak ortaya koymalı, Türkiye’nin İsrail’le kurduğu tüm ilişkilerini kesmesi, büyükelçinin kovulması, İsrail’in boykot edilmesi taleplerini yükseltmeli, bu taleplerin gerçekleşmesi önünde engel olan istibdad rejimine karşı mücadeleyi daha ileri taşımalıdır.

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Ekim 2022 tarihli 157. sayısında yayınlanmıştır.