Dün kıble yapıp secde ettikleri emperyalistlerle bugün selfi çekiyorlar!

25 Ağustos günü Antalya açıklarına Gerald Ford uçak gemisi demirledi. Emperyalist Amerikan donanmasının en büyük gemilerinden olan Gerald Ford, kötü ünlü 6. Filo ve Türk donanmasıyla Akdeniz’de ortak bir tatbikat gerçekleştirdi. Mavi Vatan edebiyatı yapanlar, sabah akşam CNN Türk’e, Habertürk’e vesaire çıkıp hamasi nutuklar atanlar sus pus oldular. Sonra bir de ne görelim! Amerikan uçak gemisinin güvertesinde Selçuk Bayraktar, Amerikan subaylarıyla sırıtarak selfi çekiyor. Selfi çekmenin Anadolu Ajansı’nın resmi propagandasındaki adı “davet üzerine teknik incelemelerde bulunmak!”

Aslında davete de gerek yok. Çünkü siyasal İslamcılar o gemiyi hiç terk etmedi. 1968’lerde devrimciler 6. Filo’ya karşı anti-emperyalist eylemler düzenlerken, siyasal İslamcılar ve faşistler 6. Filo’yu kıble yapıp namaz kılıyor, ardından anti-emperyalistlere bıçaklı, satırlı, sopalı saldırılar düzenliyordu. Dün karşısında secde ettikleri gemilerin üzerinde bugün selfi çekiyorlar. Yani dün de bugün de aynı yerde duruyorlar.

Gerçek gazetesi sayfalarında uzun süredir “yerli ve milli” diye pazarlanan silah sanayiinin nasıl NATO ve Batı emperyalizminin, özellikle de İngiltere’nin himayesinde palazlandırıldığını anlatıyoruz. Şimdi Gerald Ford güvertesinde selfi çeken Selçuk Bayraktar ABD’den “hâmil-i kart yakînimdir” kartını almıştır. Bu kartla Batı emperyalizminin himayesinde büyük paralar kazanmayı ummaktadır. Ancak silah ticareti yapmak domates satmaya benzemez. Amerikan emperyalizmi ve NATO, dünyayı felakete sürükleyecek bir savaşın fitilini Ukrayna’da ateşlemiş bulunuyor. Bu savaşta karada Ukraynalı Naziler, havada Bayraktar’ın SİHA’ları NATO’nun vekalet savaşını yürütüyor. Sadece Bayraktar’ın kasası dolarlarla dolmuyor, Türkiye Nazilerle, emperyalist katillerle aynı safta kanlı ve haksız bir savaşa taraf oluyor.

Dedik ya onlar aynı yerde duruyor. Biz de 6. Filo’yu denize döken Denizlerle aynı yolda yürümeye devam ediyoruz. Türkiye’nin emekçi halkını emperyalizme karşı saf tutmaya çağırıyoruz. Türkiye NATO’dan çıksın! İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere emperyalist üsler kapatılsın! Emperyalist donanmalar Akdeniz’den, Karadeniz’den, Boğazlar’dan, limanlarımızdan defolun!

Bu yazı Gerçek gazetesinin Eylül 2023 tarihli 168. sayısında yayınlanmıştır.