Devrimci İşçi Partisi dipten gelen dalgayı 1 Mayıs’ta İstanbul ve İzmir’de meydanlara taşıdı!

Son iki yıldır pandemi bahane edilerek yasaklanan, baskılar ve salgın koşulları dolayısıyla kitlesel şekilde kutlanamayan 1 Mayıs bu yıl pek çok şehirde coşkuyla kutlandı. Devrimci İşçi Partisi işçi sınıfının ve emekçi halkın taleplerini yükselttiği, sloganların eksik olmadığı, coşkulu kortejleriyle İstanbul ve İzmir’de 1 Mayıs alanlarında yerini aldı. İstanbul’da ve İzmir’de DİP kortejleri metal, tekstil, gemi söküm ve tersane gibi 2022 yılına eylemlerle giren sektörlerden işçi ve emekçilerden oluştu.

Fabrikalardan, tersanelerden, emekçi mahallelerinden meydana!

1 Mayıs öncesinde Devrimci İşçi Partisi “Dipten gelen dalga 1 Mayıs’a! İşçiler emekçiler sınıf siyasetine!” şiarıyla yürüttüğü yoğun faaliyetlerle işçileri, emekçileri fabrikalardan, tersanelerden, okullardan, hastanelerden, emekçi mahallelerinden meydanlara çağırdı. Alanlarda “İşsize iş, herkese aş, emekçi halka hürriyet!” pankartıyla yürüyen DİP, ekonomik krizin faturasını sermayeye ödetmek için örgütlenme ve mücadele çağrısını yükseltti. İşçileri partiye, siyasete, devrimci mücadeleye çağırdı.

NATO’dan çık, NATO’yu yık!

Devrimci İşçi Partisi 1 Mayıs’ta emperyalizmin NATO eliyle dünyayı yeniden bir dünya savaşının eşiğine getirmesi karşısında ana pankartında “NATO’dan çık, NATO’yu yık!” sloganına yer verdi. DİP Genel Başkanı Sungur Savran İstanbul’da 1 Mayıs alanında yaptığı konuşmasında da Türkiye’de işçi sınıfı ve emekçi halka yönelik sayısız katliam ve saldırıya imza atan kontrgerillanın NATO tarafından kurulduğunu, NATO’nun işçi sınıfının kanlısı olduğunu ve bugünkü Ukrayna’daki NATO-Rusya savaşında barışın yolunun NATO’nun yenilgisinden geçtiğini vurguladı.

Devrimci metal işçileri DİP kortejinde! Hürriyet işçilerle gelecek!

İstanbul’da DİP korteji 1 Mayıs alanına girdiğinde, sendikalarıyla birlikte katılan devrimci metal işçileri, “İş, aş, hürriyet!” sloganlarıyla Parti’yi karşıladı ve korteje dahil oldu.

Fabrikalar, tersaneler, emekçi mahalleler… DİP 1 Mayıs’a hakkını vererek hazırlandı

Devrimci İşçi Partisi 1 Mayıs’a katılmakla kalmadı, tam anlamıyla 1 Mayıs’ı örgütledi. Fabrika ve tersane önlerinde, vardiya girişleri ve çıkışlarında, sabahın ilk ışıklarında, akşam karanlığında işçilere ve emekçilere seslendi. Afişleriyle sanayi bölgelerini ve emekçi mahalleleri donattı, bildirilerini ulaştırdı, 1 Mayıs toplantılarıyla işçi sınıfının ve emekçi halkın siyasetini tartıştı. Ekmek ve hürriyet mücadelesini büyütmek için, örgütlü olduğu tüm şehirlerde dört koldan 1 Mayıs’ta parti saflarına, sınıf siyasetine, örgütlü devrimci mücadeleye çağırdı.