Devrimci avukat Şiar Rişvanoğlu şahsında işçilere, emekçilere, ezilenlere, Kürt halkına ve Filistin dostlarına tehdit! Şiar Rişvanoğlu ile dayanışmaya!

şiar saldırı tehdit ekim 2024

Siyasi davalarda öne çıkan, devrimcilerin, Kürtlerin, kadınların, işçilerin, ezilenlerin avukatı, Devrimci İşçi Partisi üyesi Şiar Rişvanoğlu yoldaşımız, dün (16 Ekim) akşam saatlerinde aracına bırakılan bir notla bir kez daha tehdit edildi. 2020 yılında da avukatlık ofisinin camı kırılmış, saldırganlar içeriye bir tehdit mektubu atmıştı. Bu kez de Adana Barosu Genel Kurulunun ardından yoldaşımızın aracına zarar verildi ve aracın camına Türk İntikam Tugayı imzalı bir tehdit mesajı iliştirildi. Türkiye faşizmine yakışan bu korkakça ve alçakça tehdit karşısında yoldaşımızın yanındayız!

Yoldaşımıza yönelik bu tehdit, kendisinin Adana Barosu Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada, direnişteki Polonez işçileri başta olmak üzere tüm direnen işçilere, direnen köylülere, Siyonist soykırıma uğrayan Filistin halkına ve ezilen Kürt halkına yönelik dayanışma ifadelerinin ardından gelmiştir. Yoldaşımız Genel Kurul’da, Baro’nun, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması ve İsraile Türkiyeden petrol naklinin durdurulması yönünde bir karar alması için önerge vermiştir. Faşistler bu saldırı ile “savunduğun o Polonez Molonez işçileri seni kurtaramaz” gibi tehdit cümleleri ile patronların pis işlerini yapan işçi düşmanı birer aparat, “bayraklı mayraklı Filistin şovlarıyla, büyük büyük emperyalizm Siyonizm laflarıyla kendini kamufle edemezsin” gibi cümlelerle de Siyonizmin ve emperyalizmin tetikçisi ve sömürgeciliğin fedaisi olduklarını bir kez daha kanıtlamıştır. Ayrıca, bu saldırı, burjuvazinin sahte açılımının da emperyalizmin ve Siyonizmin şekillendirmeye çalıştığı bölgesel nizamdan pay kampa mücadelesinin bir parçası olduğunu, fiili hükümet ortağı faşistlerin Kürt halkına ve onun dostlarına yönelik saldırılara ara vermeyeceğini de bir kez daha göstermektedir. 

Yoldaşımız çok genç bir yaşından bu yana, bir aşamadan sonra avukat olarak da, bu memlekette işçi sınıfının ve ezilenlerin yanında durmuş, burjuvazinin ve onun aparatı faşistlerin yenilgisi için mücadele etmiştir. Bir dönem Adanada işçi ve emekçilerin öfkesi ile Kürt halkının dinamizmini bir araya getirecek bir seçim kampanyası yürüterek devletin ve burjuvazinin uykularını kaçırmıştır. Tehditlere asla boyun eğmemiş, mücadelesinde geri adım atmamıştır. 

Devrimci İşçi Partisi olarak yoldaşımızın yanındayız. Bu alçakça tehditler, mücadelemizin kimlerin huzurunu kaçırdığının bir göstergesidir. Bu tehditler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şiar Rişvanoğlu yoldaşımızı da bizleri asla yıldıramayacaktır. İşçilerin birliği ve halkların kardeşliğini savunan, emperyalizme ve Siyonizme karşı yüreği Filistin halkıyla çarpan, kadınların ve tüm ezilenlerin eşit özgür yaşayacağı bir dünya için mücadele eden herkesi Şiar Rişvanoğlu yoldaşımızla dayanışmaya davet ediyoruz! 

 

Kahrolsun faşizm!

Kahrolsun istibdad, yaşasın hürriyet!

Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!

 

17 Ekim 2024 

Devrimci İşçi Partisi Merkez Komitesi