Grevci işçilerden açıklama: HT Solar'da mücadele devam edecek!

HT Solar fabrikasında 3 gün süren grevin ardından grevci işçiler Metal İşçisinin Sesi'nde bir açıklama yayınladı. Mücadelenin sürdüğünü söyleyen işçiler patronu uyardı: Unutmayın bir kez yaptık bir daha yaparız! HT Solar'dan grevci işçilerin açıklaması şöyle:

HT Solar'da mücadele devam edecek!

3 gün boyunca fabrikamıza kapanıp mücadelemizi sürdürdük. Önce 6 arkadaşımız sonra 25 arkadaşımız işten çıkarıldı. 3 gün boyunca 6 arkadaşımızın işbaşı yapması için mücadele ettik ancak gelinen noktada arkadaşlarımızın işbaşı yapmasını sağlayamadık. Bu 3 günlük süre zarfında sendikamız çoğunluk sağladı ve yetki başvurusu yapıldı.

3 gün boyuca gerçekleştirdiğimiz grev meşru ve haklıdır. Bunun meşruiyetini hiçbir kurum sorgulayamaz. Direnişe erken ya da geç çıkıldığı, sendikal örgütlenmeye doğru zamanda başlandığı HT Solar işçisinin takdiridir. Bir fabrikada işçiler dizginsiz biçimde sömürülüyor, düşük ücrete mahkum ediliyor, baskı ve hakaretlere maruz kalıyorsa mücadele etmek meşrudur. Tüm bunlara karşı HT Solar işçisi işten çıkmayı değil, patronları dize getirmeyi, boyun eğdirmeyi seçmiştir. Bu yoldan gitmiş, arkadaşları işten atıldığında hukuki süreci beklemeyi değil, mücadele yöntemini seçmiştir. HT Solar fabrikası bir sene önce kurulmasına rağmen işçilerin büyük çoğunluğu yeni olmasına rağmen direnişini gerçekleştirmiştir.

HT Solar işçisinin gözü açılmıştır. HT Solar işçisi hakkını, hukukunu, direnmeyi, mücadele etmeyi, sınıf dayanışmasını ve sendikayı öğrenmiştir. Bu sayfa vesilesiyle bizleri takip eden patron ve onun uşaklarına seslenmek istiyoruz. Birliğimizi sağladık, hepimiz kardeşleştik. Sizler bizlere eskisi gibi davranamayacak bizleri eskisi gibi bölemeyeceksiniz. Bizler içeride mücadele etmeye devam edecek, sizin saltanatınıza son vermek için kararlılığımızı sürdüreceğiz. Dedikodu ve yalanlarla bizleri parçalama çabalarınız, satılık işbirlikçi sendikaları devreye sokma gayretleriniz, tüm oyunlarınız yüzünüzde tokat gibi patlayacak!

UNUTMAYIN BİR KEZ YAPTIK BİR KEZ DAHA YAPARIZ!