FIT ve PO Arjantin parlamentosuna Filistin halkının sesini taşıdı

Devrimci İşçi Partisi’nin Arjantin’deki kardeş partisi Partido Obrero’nun üyesi olduğu FIT (Solun ve İşçilerin Cephesi) ulusal parlamentoda Filistin halkının sesini yükseltmek, mücadelesine güç vermek amacıyla 17 Mayıs’ta bir önerge verdi. FIT’in İsrail’in gerçekleştirdiği katliamı mahkûm etmek üzere sunduğu önerge Macri hükümetinin oylarıyla reddedildi.

Partido Obrero üyesi milletvekili Gabriel Solano, parlamentoda yaptığı konuşmada İsrail 50’den fazla Filistinliyi katlederken, İnsan Hakları Sekreteri Claudio Avruj ve Ulusal Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich’in İsrail büyükelçiliğinde işgal devletinin yüzbinlerce Filistinlinin yurtlarından kovulmasına ve on binlercesinin katledilmesine sebep olan kuruluşunun 70. yıldönümünü kutladığını söyledi. Macri hükümetinin önergeyi reddetmesinin şaşırtıcı olmadığını söyleyen Solano, İsrail’e yönelik sessizliğinin gerçekleşen katliamı onaylamak anlamına geldiğini vurguladı ve Macri hükümetinin Siyonist işgal devletiyle ulusal güvenlik ve istihbarat alanlarına yaptığı işbirliğini ve imzaladığı anlaşmaları bir kez daha mahkûm etti.

Partido Obrero, daha önce de Filistinli tutsakların kitlesel açlık grevi sürecinde ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderleri Hitam el Saafin ve Halide Cerrar’ın tutuklanmasına karşı parlamentoya önerge vererek, Filistin halkının mücadelesine binlerce kilometre öteden destek vermişti. Partido Obrero’lu yoldaşlarımız Arjantin’de Macri hükümetinin Siyonist işgal devletiyle kurduğu ilişkilere karşı gerek parlamentoda, gerek sokakta kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor.