Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin Dostları: “Siyonist katliamın altında Trump’ın ve ABD emperyalizminin imzası var!”

Trump’ın ABD elçiliğini Kudüs’e taşıması yeni bir Siyonist katliamın vesilesi oldu. Sabah saatlerinden itibaren Siyonist namlular Filistinlilere ölüm kusarken Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin Dostları, İstanbul’daki ABD konsolosluğunda buluşarak ve Siyonist katliamı ve ABD emperyalizmini protesto etti. İstinye’de bulunan ABD konsolosluğuna “İsrail yıkılsın ABD defolsun!” sloganlarıyla yürüyen Filistin dostları konsolosluk önünde açıklama yaptı.

Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin Dostları adına açıklamayı yapan Levent Dölek açıklamaya şöyle başladı: “Amerikan Başkanı Trump, Amerikan elçiliğini Kudüs’e taşıyarak, Siyonist işgalin arkasında olduğunu dünya âleme duyuruyor. Biz de burada İstanbul’daki Amerikan başkonsolosluğu önünde dünya âleme bir kez daha duyuruyoruz ki Filistin halkı asla yalnız değildir! Siyonist oluşumu ve onun sözde başkentini tanımıyoruz! Tanımayacağız!”

Siyonist katliamı teşhir eden ve her koşulda Filistin’in yanında olduklarını vurgulayan Filistin dostları: “Filistinliler kendileri için sembolik önemi olan 30 Mart Toprak gününden 15 Mayıs Nekbe gününe kadar Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü adıyla eylemler yapıyor. Siyonistler buna cevap olarak kan döktüler ve dökmeye devam ediyorlar. Ancak Filistin halkını yıldıramadılar ve yıldıramayacaklar. Bizler Filistin mücadelesini kendi mücadelesi bilen ve bu uğurda Filistin’de dövüşen Denizlerin yolundayız! O yüzden buradayız ve Filistin’in yanındayız! Her hal ve şart altında yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek Türkiye’nin anti-emperyalist geleneğine dayanarak mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduklarını ilan ettiler.  

“Elçiliğini Kudüs’e taşıyan Trump, bu saldırıların altına Amerikan emperyalizminin imzasını atmaktadır” diyen Filistin dostları sık sık “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” ve “Kahrolsun ABD emperyalizmi” sloganları attılar. ABD’nin İsrail’le birlikte İran’ı da hedef almakta olduğunun hatırlatıldığı açıklamada Filistin dostları, Emperyalizme ve Siyonizme karşı İran halkını da yalnız bırakmayacaklarını belirttiler: “Bizler gibi yüreği Filistinle birlikte atan İran halkını da elbette ki emperyalist ve Siyonist saldırganlığa karşı yalnız bırakmayacağız. Bunu buradan Amerikan başkonsolosluğu önünden bir kez daha ilan ediyoruz. Bizler dün Mollaların baskısına ve yoksulluğa karşı hürriyet için ayağa kalkan, bugünse Amerikan emperyalizmi ve İsrail Siyonizmi karşısında meşru müdafaa halinde olan İran halkının da gerçek dostlarıyız.”

Filistin dostları, Filistin halkı için timsah gözyaşları dökerken ABD ile stratejik ittifakını ve İSraille normalleşme politikasını sürdüren iktidarı da eleştirdiler. “Bizim için Filistin’e dost olmanın gereği İsrail’le anlaşıp Mavi Marmara katliamı davasını düşüren, İsrail’le normalleşme politikası güden mevcut iktidara karşı mücadele etmektir” diyen Filistin dostları Türkiye’nin NATO’dan çıkmasını, İncirlik’in kapatılmasını, İsrail’le tüm ilişkilerin kesilmesini ve Siyonist elçinin kovulmasını istediler.

Geçtiğimiz hafta kurulan ve ilk eylemini ABD konsolosluğu önünde yapan platform, İsrail’i gayri meşru bir oluşum olarak gören ve çözüm olarak tarihi Filistin topraklarında tek bir laik demokratik Filistin’i savunan tüm Filistin dostlarını emperyalizme ve Siyonizme karşı göreve ve birlikte mücadele etmeye çağırıyor.