Bin operasyondan on bin askerli operasyona sömürgeci savaş devam ediyor

Mehmet Ağar, 1 Kasım seçimlerinde AKP’ye destek olmuştu. 90’lı yıllarda Kürdistan’da birçok faili meçhulun sorumlusu, bin operasyoncu Mehmet Ağar’ın AKP’yi desteklemesi tesadüf değildi. Kan uyuşuyor! Mehmet Ağar siyasetin dışında olabilir ama fikirleri iktidarda, yöntemleri yürürlükte! Mehmet Ağar’ın “bin operasyon yaptık” dediği dönem, 1993 konseptinin bütün mantığı uygulanıyor. Hatta konsept daha da genişlemiştir. Kürt halkının direnen bütün şehirlerinde sokağa çıkma yasağı ve zorla göçle birlikte, tam bir savaş hali mevcuttur. Sömürgeci devletin, 2015 konspeti, Kürdü ezmek, siyasi ve askeri güçlerini tasfiye etmek, çoluk çocuk demeden katletmek, şehirleri insansızlaştırmak üzerine kurulmuştur.

Şırnak’ın (Şirnex) Cizre (Cizîre) ve Silopi (Girge Amo) ilçelerinde devam eden operasyonların on bin askerle yapıldığı, Isparta, Bolu ve Sivas’tan komandolar getirildiği medyaya yansıdı. Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri de operasyonlara katılıyor. İki şehire de tanklar girmiş durumda. Ev ev, sokak sokak operasyonlar yapılıyor. Silopi’de (Girge Amo) evlerin kapısını kıran asker, trafoları yakarak mahalleleri elektriksiz bırakıyor. Saldırılar sonucu Cizre’nin (Cizîre) Nuh Mahallesi’nden 2 çocuk annesi Hediye Şen hayatını kaybetti. 30 yaşındaki Şen, akrep tipi araçtan gelen ateş sonucu hayatını kaybetti.

Bu satırlar yazılırken, elektriksiz kalan Silopi’de (Girge Amo) evlerin kapıları kırılıyor, operasyonlar devam ediyor. Baskı ve zulüm adına hareket eden devlet güçleri ister sıradan halk, ister milletvekili ayırt etmiyor. Roboski’li HDP milletvekili Ferhat Encü, sömürgeci devlet teröründen nasibini aldı. Twitter hesabından bulunduğu eve askerlerin girdiğini, silahlarını doğrulttuğunu yazıyor. Sömürgeci devlet güçleri, Şırnak’ın (Şirnex) ilçe ve mahallerini bombalarken adım adım bölgenin insansızlaştırılmasını hedeflemektedir. Her gün katlettiği, ana, baba, çocuk, kadın, halkın kendisine savaş açmıştır. Erdoğan ve Davutoğlu’nun izniyle gerçekleşen operasyonlarlaa, bir halk teslim alınmak isteniyor.

 “Ama hendekler” kelimeleriyle cümlesine başlayan, burjuva medyasının yalan kampanyasına kapılan herkese hatırlatmak isteriz: Basılan apartmanların hiçbirinin önünde hendek yoktur. Yakılan trafoların önünde de hendek yoktur. Asker, Ferhat Encü’ye silah doğrultmadan önce hendeğin üzerinden atlamadı. Hendek AKP’nin bahanesidir. Kürt halkının ise öz savunma aracıdır. AKP Kürt halkına açtığı savaşı gölgeliyor. Halkı uyutuyor. Türk emekçilerini sömürgeci tarafın çıkarlarına ortak etmeye çalışıyor. Kanmayalım. İzin vermeyelim.