Sermayenin istibdadına karşı Çimsataş işçilerinin yanındayız!

Sermayenin istibdadına karşı Çimsataş işçilerinin yanındayız!

Mersin’de MESS sözleşmesini reddederek fiili greve başlayan Çimsataş işçilerine polis müdahale etti ve işçileri fabrikadan çıkardı. İşçiler fabrika önünde toplanmayı sürdürürken, Çimsataş patronu onlarca işçiye cep telefonu mesajı göndererek tazminatsız işten çıkartıldıklarını bildirdi. Böylece işçilerin fiili ve meşru mücadelesine karşı bir kez daha sermaye ve istibdad rejiminin bir ve bütün olarak hareket ettiğini gördük.

Çimsataş’ta işçileri kararlı bir mücadele başlattılar ve tüm baskılara rağmen bu mücadeleye devam ediyorlar. Bu mücadele MESS sözleşmesinin masada imzalanmakla bitmediğini işçilerin sözleşme masası dışında da hakları ve talepleri için fiili eylemlere gireceğinin bir habercisidir. Bir çok başka fabrikada da ek protokoller ve iyileştirmeler için mücadeleler olacaktır. Zaman içinde enflasyon karşısında zamlar eridikçe, vergi kayıpları arttıkça, geçim zorlaştıkça çok daha fazla fabrikada işçiler fiili ve meşru mücadele yoluna gireceklerdir.

Bu sebeple bugün Çimsataş işçilerinin mücadelesi kendi patronlarıyla giriştikleri bir ücret pazarlığı olarak görülmemelidir. Hangi sendikadan olursa olsun metal işçileri ve tüm işçiler emekçiler Çimsataş işçilerine yapılan baskılara karşı çıkmalı, polisin sermayenin sopası olarak kullanılmasını reddetmeli, fiili grev ve toplu eylem hakkını savunmalıdır.