Purmo işçisi işine aşına grevle sahip çıktı, kazandı!

Purmo işçisi işine aşına grevle sahip çıktı, kazandı!

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Finlandiya merkezli Purmo fabrikasında patron ile Birleşik Metal-İş sendikası üyesi işçiler arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 8 Mayıs’ta greve çıkılmıştı. İşçilerin kararlı mücadelesi sonucu, grevin 66. gününde patron ile yapılan görüşmede işçilerin onayı ile sözleşme imzalandı.

12 Temmuz’da patron tarafı ile yapılan görüşme sonucunda imzalanan sözleşmeyle, Temmuz ayı itibariyle yüzde 106 zam elde edilerek işyerinde ortalama saat ücreti 157,72 lira oldu. İşçilerin sosyal haklarında yüzde 100 ile yüzde 290 arasında kazanım elde edildi. Ayrıca Mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere 1500 lira erzak fişi ile 1200 lira yakacak yardımı kazanıldı.

Sözleşme ile elde edilen önemli bir kazanım ise patronun “esnek çalışma” adı altında masada dayatmaya çalıştığı, işçilerin kazanılmış haklarını geriletmeyi amaçlayan tüm tekliflerin reddedilmesi oldu.

Son yıllarda işçilerin hakları için mücadeleyi yükselttiği, her fırsatta grev iradesini ortaya koyduğu, işçi direnişleri ve grevlerin devam ettiği İzmir’de Gates grevinden sonra Purmo işçisi de mücadele ederek patronlara diz çöktürüp kazanılabileceğini herkese gösterdi. Yaşasın Purmo işçisinin iş, aş, hürriyet mücadelesi! Yaşasın işgal, grev, direniş!